Tomič premiérovo na lavičke v dueli Serie A

NETKY.SK • 6 Február 2017, 17:55 • 2 min
Tomič premiérovo na lavičke v dueli Serie A

MILÁNO - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Michal Tomič sa len koncom januára stal kmeňovým hráčom Sampdorie Janov (taliansky klub si na neho uplatnil opciu, pôvodne prišiel z FK Senica v auguste 2015 na dvojročné hosťovanie, pozn.) a na nedeľňajšie stretnutie proti AC Miláno v rámci 23. kola Serie A už figuroval v nominácii na tento duel. Hoci na San Sire napokon 17-ročný skalický rodák (nar. 30. marca 1999) nenastúpil a celý zápas sedel "iba" na lavičke náhradníkov, zažil premiérový kontakt s hviezdami prvého mužstva i najvyššou talianskou súťažou.

slovakia

left justify in out

"Ani neviem, ako mám začať. Je to pre mňa veľká pocta a obrovská skúsenosť. Ako sedemnásťročný som si mohol sadnúť na lavičku A-mužstva, navyše na San Sire a proti AC Miláno. Bol to pre mňa splnený sen a veľký zážitok. Dúfam, že ich bude čoraz viac. Budem sa o to snažiť, veď je to pre mňa skvelá motivácia," povedal po víťazstve Sampdorie 1:0 o svojich dojmoch Michal Tomič prostredníctvom tlačovej správy spoločnosti Stars & Friends, ktorá hráča zastupuje. Pritom Tomič absolvoval za janovský tím ešte v sobotu víťazné stretnutie v juniorskej súťaži Primavera proti Neapolu a hneď po tomto zápase sa pridal k prvému mužstvu Sampdorie.

 

Kým mladý odchovanec Myjavy bol blízko k debutu v Serie A, v predmetnom stretnutí nastúpili na trávnik dvaja seniorskí slovenskí reprezentanti: za AC Miláno odohral Juraj Kucka celý zápas a dostal žltú kartu, Milan Škriniar v drese Sampdorie bol na ihrisku tiež celý duel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona