Tomic môže ukončiť kariéru kamaráta Hewitta na US Open

NETKY.SK • 2 September 2015, 11:37 • 2 min
Tomic môže ukončiť kariéru kamaráta Hewitta na US Open

NEW YORK - Rozlúčka austrálskeho tenistu Lleytona Hewitta s grandslamovým US Open sa zatiaľ odkladá. Tridsaťštyriročný newyorský šampión spred 14 rokov si v 1. kole dvojhry v prvých dvoch setoch poradil s Oleksandrom Nedoviesovom 6:0, 7:6 (2) a za stavu 1:0 v treťom sete mu o 6 rokov mladší Kazach zápas vzdal pre zranenie pravého ramena.

slovakia

left justify in out

"Mal som výborný štart do stretnutia, ale v druhom sete môj súper zlepšil podanie a ja som začal robiť chyby. Chýbal mi extraúder, ale zahral som dobre v tajbrejku. Na kurte bolo teplo a vlhko a dosť som sa potil, ale to v utorok asi všetci,“ vyhlásil Hewitt na pozápasovej tlačovej besede.

Bývalej svetovej jednotke momentálne patrí v rebríčku ATP až 355. pozícia vo dvojhre a na US Open štartuje pätnástykrát len vďaka voľnej karte od organizátorov. Hewitt už skôr informoval o tom, že tohtoročný otvorený americký šampionát v tenise bude jeho posledný. Kariéru potom definitívne uzavrie v januári na domácom "harde" Australian Open v Melbourne. Medzitým by chcel ešte s Austrálčanmi uspieť v Davisovom pohári, kde sa v tomto roku prebojovali aj jeho nemalou zásluhou už do semifinále.

Súperom Hewitta v 2. kole dvojhry na US Open bude jeho 22-ročný krajan Bernard Tomic, s ktorým má veľmi dobrý priateľský vzťah. Už od roku 2009 spolupracujú ako sparingpartneri, Hewitt je pre známeho tenisového nespratníka Tomica akýmsi mentorom.

"Nemám rád, keď musím nastúpiť proti Austrálčanovi. A najmä proti hráčovi, s ktorým máme dobrý kamarátsky vzťah. Bernie je v pohode a vždy, keď som mu z tenisu niečo poradil, snažil sa tomu uveriť," povedal Hewitt pre Sydney Morning Herald. "Nebude to pre mňa jednoduché ľudsky ani herne. Lleyton je legenda a budem si vyčítať, ak ho vyradím... Samozrejme, aj on môže zdolať mňa. V minulosti sme spolu toho dosť odtrénovali. A percentuálne som vyhral len 40 % z tých zápasov," vravel Tomic, ktorému patrí v renkingu ATP 24. miesto.

Hewitt aj po 14 rokoch rád spomína na víťazné finále z New Yorku, keď pripravil o titul už legendárneho Američana Peta Samprasa 7:6 (4), 6:1, 6:1. "Zdolal som vtedy najlepšieho hráča svojej éry a ešte aj v jeho domovskej aréne. Nadobudol som pocit, že som neporaziteľný. Pamätám si, že Pete vtedy na ceste do finále ani raz nestratil podanie. Potom som prišiel ja a dokázal som to,“ pripomenul Hewitt pre NDTV Sports.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies