Tomi KID v prvej desiatke rebríčka WBO, cieľom obhajoba európskeho titulu

NETKY.SK • 16 Marec 2011, 13:12 • 2 min
Tomi KID v prvej desiatke rebríčka WBO, cieľom obhajoba európskeho titulu

Tomi KID v prvej desiatke rebríčka WBO, cieľom obhajoba európskeho titulu

slovakia

left justify in out

img

Slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa vďaka zisku titulu európskeho šampióna prepracoval v rebríčku World Boxing Organization (WBO) na 10. miesto v poloťažkej váhe. Kovácsovo súčasné postavenie v jednej zo štyroch najuznávanejších svetových organizácií je z pohľadu slovenského profiboxu vôbec najlepším v histórii.
Tridsaťtriročný pästiar sa medzi elitnú desiatku WBO vtesnal po februárovom víťazstve nad Uganďanom s európskou licenciou Hamzom Wanderom, ktorého v nitrianskej športovej hale po ťažkom 12-kolovom boji napokon zdolal na body. Tomi KID, ako znie Kovácsova prezývka, zostal podľa vlastných slov príjemne prekvapený, keď sa dozvedel informáciu o svojom rebríčkovom postavení. "Veľmi som sa tomu potešil. Nerátal som s tým, že sa dostanem až do najlepšej desiatky WBO na svete, čakal som umiestnenie okolo 12. až 15. miesta. Je to super," uviedol pre TASR s tým, že už stihol dostať množstvo gratulácií od ľudí pohybujúcich sa v boxerskom prostredí.
Kovács si po poslednom zápase doprial oddych, no už pomaly začína s tréningom a rozmýšľa o ďalšom zápase. V tejto otázke bude mať najúspešnejší slovenský profiboxer jasnejšie po budúcotýždňovom stretnutí s promotérom v Budapešti. Majster sveta organizácie World Boxing Federation z roku 2009 prezradil, že najpravdepodobnejším variantom je obhajoba naposledy získaného titulu WBO. "Uvidíme, ako sa vyvinie situácia, v dohľadom čase však neplánujem nastúpiť do ringu. Chcem sa zamerať na tréning a zlepšenie techniky, aby som bol na ďalší duel ešte lepšie pripravený. Mojím cieľom je obhájiť európsky titul, najlepšie pred domácim publikom. Znova by som chcel priniesť veľký zápas na Slovensko, potešiť fanúšikov a zviditeľniť našu krajinu," dodal pre TASR Kovács.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies