Tomi Kid predstavil kubánsku posilu, chystá sa na titulový zápas IBF

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 12:33 • 2 min
Tomi Kid predstavil kubánsku posilu, chystá sa na titulový zápas IBF

BRATISLAVA - Slovenský profesionálny boxer Tomi Kid Kovács rozšíril svoj tím mladých talentovaných pästiarov o novú posilu. Na Slovensko pricestoval 20-ročný Kubánec Cristian Noriega Martinez, ktorý je päťnásobným majstrom svojej krajiny v mládežníckych kategóriách.

slovakia

left justify in out

Kovács spolu so svojimi zverencami z KO Box Club Galanta sa pred časom zúčastnili na sústredení na Kube. Práve tam sa zrodila spolupráca s Martinezom. "Sústredenie bolo senzačné. Desať hodín denne sme trénovali so špičkovými borcami. Tam sme sa stretli s Cristianom. Pochádza z boxerskej rodiny, jeho otec je bronzový olympijský medailista a vicemajster sveta. Cristian napriek svojmu mladému veku má na svojom konte už takmer dvesto zápasov. Som rád, že sme ho mohli priviesť na Slovensko. Je to dobré aj pre mojich zverencov, naučia sa od neho veľa vecí, nové techniky, nový štýl. Zatiaľ bude u nás 45 dní, ak bude obojstranná spokojnosť, zostane dlhšie," uviedol na utorkovom stretnutí s novinármi Tomi Kid.

 

Talentovaný Martinez sa poďakoval Kovácsovi za príležitosť. "Tomimu som veľmi vďačný, že mi pomáha na ceste za splnením môjho sna. Som rád, že som dostal príležitosť dobre reprezentovať Kubu. Mám to v krvi, v mojej rodine je box tradíciou. Na Slovensku sa mi páči, Galanta je pokojné mesto s krásnym sviežym vzduchom," vravel. Podľa Kovácsa musí mladík zapracovať na kondičnej stránke. "Videl som ho trénovať na Kube, tam mal len štyri tréningy za týždeň. Moji chlapci trénujú denne trojfázovo, takže má čo doháňať. Je fyzicky slabší ako moji zverenci, ale o boxe vie všetko. Má pohyb, má boxerské oči i techniku," hodnotil novú posilu svojho tímu.

 

Slovenským fanúšikom boxu Martineza predstaví na blížiacom sa galavečere v Trenčíne. Jedenásteho júna pod hradom Matúša Čáka nastúpi Tomi Kid na titulový súboj organizácie IBF. V poloťažkej váhe do 79,4 kg bude jeho súperom Gruzínec George Berošvili. "Už sa na ten súboj teším. Tréningy mi chutia, zdravotné problémy pominuli. Súper je o dosť mladší ako ja, má 24 rokov, ale napriek tomu chcem uspieť," dodal 38-ročný pästiar. V Trenčíne uvidia diváci aj profesionálny titulový zápas ďalšieho Slováka Róberta Rácza, osem zápasov výberu SR proti Srbsku i tri súboje bojového umenia K1.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies