Tomi Kid po prehre o titul: Ešte sa do USA vrátim, no nie ako balerína

NETKY.SK • 17 December 2013, 15:51 • 2 min
Tomi Kid po prehre o titul: Ešte sa do USA vrátim, no nie ako balerína

GALANTA - Napriek víkendovej prehre v súboji o tituly v poloťažkej váhe vo verziách WBA a IBA je slovenský profesionálny boxer Tomi Kid Kovács pripravený na aprílový návrat do ringu. Pästiar z Galanty sa ešte túži vrátiť do USA, ale podľa jeho slov to už musí byť silnejší a svalnatejší Tomi Kid, nie ako "balerína v ringu".

slovakia

left justify in out

Kovács vo svojom životnom zápase v San Antoniu prehral s Kazachom Beibutom Šumenovom v treťom kole po technickom K.O. Po tejto prehre však ešte nemieni prestať a neskončí s boxom. "Ešte sa chcem do tej Ameriky vrátiť. Vždy, keď som si stanovil v živote nejaký cieľ, tak som ho dosiahol," povedal Tomi Kid na tlačovej konferencii v Galante. "Teraz ma čaká opäť 100 dní tvrdej práce a driny, pretože do ringu chcem opäť vstúpiť koncom apríla. Chcem, aby to už v apríli bol úplne iný Tomi Kid. Budem sa pripravovať doma."

V súboji v hale Alamodome vypísanom na 12 kôl bol síce 36-ročný Kovács aktívnejší, ale nebezpečnejšími "zbraňami" disponoval amatérsky majster Ázie a účastník OH 2004 v Aténach. Šumenov naopak zastával v ringu takmer nehybný postoj a čakal na správny moment. "Chcem ešte dokázať sebe, ľuďom a celému svetu, že viem aj lepšie boxovať. Potvrdilo sa v San Antoniu, že som dobrý a technický boxer. Šumenov nebol o nič lepší, ale bol vedľa mňa nesmierne silný. A práve to rozhodlo. Bol som rýchlejší a ako ľudia povedali, bol so ako balerína na nohách. Lenže balerína nepatrí do ringu. Nepomôže mi, že som ľahký tanečník na nohách, musím aj ja zosilnieť. Už zajtra začínam robiť na tom, aby som bol svalnatý a veľký," vysvetlil Kovács, ktorý je trénerom a zakladateľom Box Clubu Galanta: "Chcem sa ďalej venovať tomuto športu. Ďalej sa budem venovať svojim zverencom, tak ako sa dá, pretože oni sú budúcnosť. Do tej Ameriky sa však ešte chce určite vrátiť. Som presvedčený, že ešte dostanem šancu boxovať o tento titul. To už ale nemôže prísť do ringu takýto slabučký Tomi Kid."

Po návrate zo zámoria si Tomi Kid už pripravil aj nový tréningový plán, pričom všetko konzultoval s trénermi. "Mám pripravenú cestu do Maďarska za jedným kondičným a silovým trénerom, s ktorým chcem prebrať prípadný nárast svalovej hmoty. Nebude to ľahké na 36-ročné telo pribrať svalovú hmotu, ale urobím všetko preto, aby to išlo. Počas poslednej prípravy som nabral svaly, bol som väčší, ale v záverečnej fáze prípravy to zo mňa spadlo. Ochabli mi ramená a schudol som," skonštatoval slovenský pästiar. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies