Tomi Kid má ponuku na duel v USA, čaká na podpis zmluvy

NETKY.SK • 24 November 2014, 15:57 • 2 min
Tomi Kid má ponuku na duel v USA, čaká na podpis zmluvy

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács má po druhý raz ponuku zo zámoria a na jar 2015 by sa mohol predstaviť v Spojených štátoch amerických.

slovakia

left justify in out

"Dostal som šancu opäť sa predstaviť v USA. Teraz sme ešte len v štádiu rokovania a čakáme na podpisovanie zmluvy. Na budúci rok by som mal boxovať v organizácii WBC o titul v poloťažkej váhe do 79,4 kg," informoval v pondelok popoludní agentúru SITA 37-ročný "Kid" Kovács (nar. 20. júna 1977).

 

V posledný októbrový deň zvíťazil pästiar pochádzajúci z Galanty v Mestskej športovej hale v Trnave nad "starým známym" 31-ročným Hamzom Wanderom z Ugandy po 10-kolovom súboji výrokom rozhodcov a získal opasok šampióna organizácie WBF v ťažkej hmotnostnej kategórii. 

 

Tomáš Kovács, profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil v dvanásťkolovom súboji nad spomenutým Hamzom Amuzom Wanderom Oumom z Ugandy), dosiahol v profiringu z 26 duelov až 25 víťazstiev, z nich bolo 15 pred časovým limitom. Jedinú prehru si "Tomi" pripísal vlani 14. decembra, keď v americkom San Antoniu podľahol technickým k.o. v 3. kole Beibutovi Šumenovovi z Kazachstanu v dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácií WBA a IBA. Vtedy po 23 výhrach utrpel vôbec prvý nezdar v profesionálnom súboji. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona