Tomi KID Kovács zatiaľ nedostal víza do USA

NETKY.SK • 6 December 2013, 14:33 • 2 min
Tomi KID Kovács zatiaľ nedostal víza do USA

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš "Kid" Kovács, ktorý by mal už o osem dní nastúpiť v americkom San Antoniu proti Kazachovi Beibutovi Šumenovovi a bojovať o titul svetového šampióna v poloťažkej váhe prestížnych organizácií WBA (World Boxing Association) a IBA (International Boxing Association), má nečakané problémy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný rodák z Galanty zatiaľ nedostal víza do USA, odlet má naplánovaný v pondelok 9. decembra. "Poraďte mi prosím! V noci som dostal správu z Ameriky. Členovia môjho Tomi ´Kid´ tímu majú všetko vybavené, letí sa v pondelok ráno! Jedine ja nemám víza," posťažoval sa Tomáš Kovács prostredníctvom svojho Facebooku a pokračoval: "Napísali, že v utorok na 9.30 h mám termin na veľvyslanectve v Bratislave. Ale ja mám v pondelok ráno odlet!" 

Spomenuté nepríjemné náležitosti súvisiace s cestou úspešného slovenského pästiara do USA sa v piatok posunuli. "Vybavili mi, že dnes predpoludním som mohol ísť vybaviť si víza. Požiadal som a teraz čakám," skonštatoval ďalej T. Kovács a doplnil: "Všetci pôjdu v pondelok a ja kedy? Robia všetko, aby ma nejako vykoľajili!" 

Súboj slovenského profiboxera proti Šumenovovi, ktorý je vypísaný na 12 kôl, sa avizovane uskutoční 14. decembra v hale Alamodome v rámci galavečera Danger Zone. Okrem duelu "Kida" sú naplánované aj ďalšie tri súboje. "O blížiace sa podujatie je veľký záujem. Zápasy odvysiela v priamom prenose americká televízna stanica Showtime," uviedla ešte v utorok prostredníctvom tlačovej správy marketingová manažérka "Tomi Kid team-u" Petra Bohuslavská. 

Profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy) Kovács je dosiaľ nezdolaný v profiringu: na konte má 23 víťazstiev, z toho 14 pred časovým limitom. Naposledy sa predstavil 21. júna v Galante, keď si na body poradil so svojím 24-ročným súperom Saidom Mbelwom z Tanzánie. 

Šampión WBA a IBA Šumenov absolvoval v profiringu dosiaľ 14 súbojov s bilanciou 13 víťazstiev (z toho 8 k.o.) - 1 prehra. Kazašský pästiar, momentálne žijúci v Las Vegas, je od januára 2010 šampiónom WBA, odkedy si majstrovský opasok udržal v ďalších troch dueloch. Naposledy stál v "súťažnom" ringu v júni 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies