Tomi 'Kid' Kovács v Las Vegas proti Šumenovovi 14. decembra

NETKY.SK • 25 Október 2013, 15:13 • 2 min
Tomi 'Kid' Kovács v Las Vegas proti Šumenovovi 14. decembra

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács bude proti Kazachovi Beibutovi Šumenovovi bojovať v americkom Las Vegas o titul svetového šampióna v poloťažkej váhe verzie WBA 14. decembra 2013.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa tento duel mal konať 23. novembra v čínskom Macau, no organizácia, patriaca medzi štyri najprestížnejšie v tomto športe, "povýšila" Šumenova na superšampióna a dejisko aj termín zápasu museli zmeniť. "Súboj v Las Vegas je len začiatkom. Pracujeme na tom, aby som bol v polovici decembra pripravený ako nikdy predtým - fyzicky aj psychicky. Mám plány, ako postupovať v príprave. S mojím tímom som už absolvoval pár sústredení. Venujem sa kondičnej fáze, ale tiež sa snažím dať svojmu telu dostatok regenerácie. Beriem si príklad z príprav, ktoré som mal pred mojimi predchádzajúcimi vystúpeniami. Čo som zanedbal, toho sa chcem tentoraz vyvarovať," uviedol 36-ročný rodák z Galanty Tomáš "Kid" Kovács a doplnil: "Je to pre mňa veľká šanca, ktorú si nenechám ujsť. Môj súper Šumenov je zastúpený silnou spoločnosťou. Tejto skutočnosti som si vedomý, preto je moje odhodlanie ešte silnejšie."

Tridsaťročný kazašský súper (nar. 19. augusta 1983) v profiringu dosiaľ nezdolaného slovenského pästiara (bilancia 23 víťazstiev, z toho 14 pred časovým limitom, pozn.) sa aktuálne dostal pod jednu z najvýznamnejších promotérskych spoločností Golden Boy Promotions, s ktorou podpísal zmluvu. Pre T. Kovácsa tak vyvstala možnosť zaboxovať si aj v ich farbách. Golden Boy zabezpečuje boxerské šou po celých USA, spolupracuje s televíznou sieťou HBO, Showtime, Telefutura, FOX Sports Networks a Fox Deportes, v súčasnosti má viac ako 50 zmluvných pästiarov ako sú Devon Alexander, Danny Garcia, Canelo Alvarez, Adrien Broner a ďalší.

"Spomenutá spoločnosť podľa vyjadrení zahraničných médií vkladá do Šumenova veľké nádeje a už dnes mu plánuje veľké duely. Otázne je však, ako ustojí náporu Tomáša, ktorý je odhodlaný prekvapiť každého, kto ho vníma ako slabého protivníka. V novej zmluve, ktorú podpísali pred týždňom, je v prípade víťazstva nášho šampióna zahrnutá aj možnosť na povinné tri zápasy pod kuratelou Golden Boy. Kovács by si po úspešnom decembrovom zápase zabezpečil ďalšie duely v prestížnych strediskách veľkých svetových boxerských zápasov a v nových farbách," informovala SITA prostredníctvom tlačovej správy marketingová manažérka "Tomi Kid team-u" Petra Bohuslavská a doplnila: "Do zápasu v Las Vegas zostáva sedem týždňov. My sa už nevieme dočkať, kedy ´Tomi´ ukáže svetu, ako sa boxuje na Slovensku. V príprave naplno zaberá každý deň. Všetci veríme, že sa mu jeho úsilie odzrkadlí na výsledku proti Šumenovovi." Kazašský boxer, momentálne žijúci práve v Las Vegas, je od januára 2010 šampiónom WBA, odkedy si majstrovský opasok udržal v ďalších troch dueloch. V profesionálnom ringu absolvoval Šumenov dosiaľ 14 súbojov s bilanciou 13 víťazstiev (z toho 8 k.o.) - 1 prehra.

Profesionálny majster sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európsky šampión v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy) Tomáš Kovács sa v ringu naposledy predstavil 21. júna v Galante, keď si na body poradil so svojím 24-ročným súperom Saidom Mbelwom z Tanzánie. V decembri však čaká na "Kida" oveľa ťažšie sústo. "Prijal som výzvu, toto je moja životná šanca. Do boxu dávam strašne veľa a konečne cítim zadosťučinenie za moje doterajšie snaženie. Som veľmi šťastný, že som mohol dostať takúto príležitosť, ktorá neprichádza často. Nemám strach a odmietam prehru. Taký je môj cieľ, odhodlal som sa pre víťazstvo urobiť všetko," dodal T. Kovács.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies