Tomi Kid Kovács sa chystá na odvetu s Berošvilim: Nemám rád polovičnú robotu

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:15 • 2 min
Tomi Kid Kovács sa chystá na odvetu s Berošvilim: Nemám rád polovičnú robotu

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács pokračuje v kariére. Pokúsi sa odčiniť prehru z 11. júna, keď v Trenčíne technickým knokautom v treťom kole podľahol Gruzíncovi Giorgimu Berošvilimu. Odveta na desať kôl je naplánovaná na 15. októbra v nitrianskej Mestskej športovej hale.

slovakia

left justify in out

"Po súboji som si uvedomil, že takto to ďalej nejde. Som profesionálny boxer a zároveň amatérsky tréner, nemôžem všetko zabezpečovať a financovať. Sľúbil som si, že viac nevstúpim do ringu, ale nemám rád polovičnú robotu. Organizátorom galavečera bude nitriansky klub Guerrero, môžem sa tak naplno venovať sebe a sústrediť sa, akou rukou zasadím úder," povedal "Tomi Kid" na piatkovej tlačovej konferencii na pôde Národného športového centra (NŠC) v bratislavskej hale Mladosť.

 

Prvý zápas Kovács - Berošvili bol o poctu eurázijského šampióna organizácie World Boxing Federation v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 79,4 kg). "Duel mi nevyšiel podľa očakávaní, jedenástka už nie je moje šťastné číslo. Pred súbojom som mal mnoho starostí, neumožnili mi náležitú prípravu. Ako hostiteľ som všetko zaisťoval, už toho bolo príliš. Nemohol som sa koncentrovať na tréning, viac som sa venoval zverencom. Chýbala mi iskra, necítil som sa dobre," priznal čerstvo 39-ročný Galanťan a pripustil, že odvetou sa rozlúči s profesionálnym ringom. Pravidlá amatérskej Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA) mu totiž komplikujú dvojakú úlohu boxer - kouč.

 

Kovács si medzi povrazmi dosiaľ pripísal 27 víťazstiev (z nich šestnásť pred časovým limitom) a dve prehry (obe pred časovým limitom). V zbierke má medzinárodné opasky World Boxing Foundation i World Boxing Federation v poloťažkej váhe, v druhej menovanej verzii sa neskôr stal aj majstrom sveta alebo držiteľom internacionálneho primátu v ťažkej divízii. V minulosti si vybojoval tiež európsky titul World Boxing Organization, ktorá je jedna zo štyroch najprominentnejších. Štrnásteho decembra 2013 neuspel v Alamodome v texaskom San Antoniu v stretnutí o opasok svetového šampióna s prívlastkom "Super" prestížnej World Boxing Association. V treťom kole bol spôsobom TKO nad jeho sily Kazach Bejbut Šumenov.

 

Je v kompetencii organizátora, či aj v zápase Kovács - Berošvili II bude v hre pocta, ktorú získal Gruzínec. "Neriešim opasok, sústredím sa na súpera. Som si niečo dlžný," vyhlásil "Tomi Kid".

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona