“Tomi Kid” 11. júna v Trenčíne o titul IBF v poloťažkej váhe

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 11:12 • 2 min
“Tomi Kid” 11. júna v Trenčíne o titul IBF v poloťažkej váhe

BRATISLAVA - Jediný slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács sa 11. júna tohto kalendárneho roka na domácej pôde predstaví v súboji o opasok majstra Európy organizácie International Boxing Federation (IBF) v poloťažkej hmotnostnej kategórii (do 79,4 kg).

slovakia

left justify in out

Súperom 38-ročného (nar. 20. júna 1977) rodáka z Galanty bude o štrnásť rokov mladší Gruzínec Giorgi Berošvili, stretnú sa v Mestskej športovej hale v Trenčíne. IBF je spoločne s WBA, WBC a WBO jednou zo štyroch najprominentnejších profiverzií. Slovák bude pod jej záštitou boxovať premiérovo.

"Stále som nezavesil rukavice na klinec, aj keď už viac žijem pre zverencov než pre seba. Forma klesne, ale potom sa vždy vzchopím. Prišla šanca bojovať o titul IBF. Oslovili môjho manažéra Zoltana Petranyiho z Budapešti, prijali sme ponuku. Zápas sa uskutoční na desať kôl po tri minúty. Využili sme príležitosť zorganizovať ho na Slovensku. Čaká na nás rušné obdobie, zostáva jedenásť týždňov. Ešte jeden sa môžem venovať ostatným záležitostiam. Ohľadom dejiska bolo viacero alternatív, najmä Trnava, ktorú mám rád. Trenčín bol druhou možnosťou, ešte som tam neboxoval. Ako usporiadateľ hradím všetky náklady protivníka, do úvahy prichádzali tiež Gruzínec žijúci v Nemecku a Poliak. Berošvili sa nebojí výmen, je odo mňa nižší. Ja som technický typ, nepustím si ho k telu. Analýza a taktika počkajú, teraz sa zameriam na silu a behanie," povedal "Tomi Kid" na stredajšej predpoludňajšej prezentačnej tlačovej besede v bratislavskej hale Mladosť.

Tomáš Kovács má podľa databázy BoxRec v profesionálnom ringu na konte 27 víťazstiev (16 KO) a jednu prehru technickým knokautom. Giorgi Berošvili dosiahol 24 triumfov (takisto 16 KO), utrpel desať nezdarov (6 KO) a vybojoval dve remízy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona