Tomek je najlepším brankárom NAHL a má miesto v All-Star tíme

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 12:35 • 2 min
Tomek je najlepším brankárom NAHL a má miesto v All-Star tíme

TOPEKA - Slovenský brankár Matej Tomek z tímu zámorskej juniorskej súťaže NAHL Topeka RoadRunners sa stal najlepším na svojom poste v celej lige a dostal sa aj do All-Star výberu sezóny.

slovakia

left justify in out

Vedenie súťaže ocenilo mladý sedemnásťročný talent za jeho výkony počas celého roka. Už druhý rok po sebe sa z ocenenia pre brankára roka tešil niektorý z brankárov Topeky, vlani vyhral PJ Bridges.

 

Tomek vletel impozantne na zámorskú scénu, v prvých ôsmich zápasoch dosiahol sedem víťazstiev. V priemere inkasoval rodák z Bratislavy 1,83 gólu na zápas, mal 92,8 % úspešnosť zákrokov a vychytal aj šesť shutoutov. V drafte NHL 2015 môže byť poriadne vysoko. Tomek bude v budúcej sezóne chytať za univerzitu zo Severnej Dakoty v NCAA. NAHL je poprednou americkou juniorskou ligou. Informácie zverejnil web NAHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona