Tomčíková by bola v Soči radšej ako športovkyňa

NETKY.SK • 17 Február 2014, 14:07 • 2 min
Tomčíková by bola v Soči radšej ako športovkyňa

SOČI - Najlepšia brankárka doterajšej slovenskej hokejovej histórie Zuzana Tomčíková nechýbala počas zimných olympijských hier v Soči na tribúnach Ľadového paláca Boľšoj a Šajba arény. Okrem slovenskej mužskej reprezentácie povzbudzovala počas minulého týždňa aj ženský výber Ruska, keďže v ňom má deväť spoluhráčok z klubu Tornado Moskovská oblasť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas týždňového pobytu v Soči videla len zápasy hokejového turnaja mužov a žien a navštívila aj Olympijský park. Z Moskvy to má do letoviska pri Čiernom mori len dve hodiny letu. "Olympijský park je nádherný, som príjemne prekvapená. Rusi sa buchli po vrecku a urobili nádhernú olympiádu," rozhovorila sa Zuzana Tomčíková. 

Keďže brankárka žije už dva roky v Rusku, mala možnosť sledovať prípravy krajiny na biely športový vrchol štvorročného obdobia. Na ZOH 2014 má zatiaľ len pozitívne ohlasy. "Rusi sa na zimné olympijské hry veľmi tešili. Stálo ich to veľa peňazí, ale keď sa pozrieme, koľko je tu ľudí, potom sa im môžu vrátiť späť," myslí si Tomčíková. 

Pred štyrmi rokmi bola vo Vancouveri so spoluhráčkami z reprezentácie priamou účastníčkou zimných olympijských hier, tentoraz prišla do Soči len v pozícii diváčky. Aj keď od neúspešnej olympijskej kvalifikácie v Poprade prešiel už rok, stále je jej ľúto, že nemôže byť priamo na ľade. "Už som sa s tým však zmierila. Pre slovenský ženský hokej bol postup na ZOH veľký úspech, na Vancouver mám len príjemné spomienky, aj keď sme tam prehrali všetky zápasy. Ľudia na Slovensku sa dozvedeli aj o ženskom hokeji. Škoda, že sa nám nepodarilo opäť kvalifikovať. Dievčatá musia na sebe tvrdo pracovať, aby sa to Slovensku podarilo opäť," povedala Tomčíková, ktorá už uzavrela reprezentačnú kapitolu. 

V Soči pozorne sledovala najmä zápasy ženského turnaja, ktorý mal podľa nej veľkú kvalitu. Palce držala Ruskám a na zlato favorizovala Američanky. "Každý zápas bol dramatický a napínavý. Ľudia v hľadisku si súboje užívali. Radšej by som však bola v pozícii športovkyne," priznala brankárka Tornada Moskovská oblasť, v ktorom pôsobí už druhú sezónu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona