Tomáš Záborský prestúpil z Omsku do Ufy

NETKY.SK • 16 Október 2013, 12:31 • 2 min
Tomáš Záborský prestúpil z Omsku do Ufy

UFA - Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Záborský zmenil v Kontinentálnej hokejovej lige klub, keď po viac ako roku pôsobenia v Avangarde Omsk prestúpil do Salavatu Julajev Ufa. Pre 25-ročného útočníka to je druhá zastávka v KHL.

slovakia

left justify in out

"Zmena prišla na môj vlastný podnet, chcel som z Omsku odísť. Necítil som dôveru od nového trénera a nedostával som toľko príležitostí," uviedol pre TASR Záborský. Omsk nezačal aktuálny ročník KHL najhoršie, no následné neuspokojivé výsledky stáli krk fínskeho kormidelníka Petriho Matikainena. Jeho nástupcom sa stal na konci septembra Čech Miloš Říha, ktorý dokázal s Omskom zvíťaziť až v siedmom dueli od svojho nástupu. 

Odchovanec trenčianskeho hokeja bol v uplynulej sezóne najproduktívnejším hráčom Omsku, no v prebiehajúcom ročníku sa bodovo trápil ako Záborský, tak aj celý tím. "Dúfam, že v Ufe to bude tak, ako minulý rok. Bohužiaľ, góly sa nedávajú, keď človek sedí na tribúne alebo na striedačke. Minulý rok som bol najproduktívnejší, teraz som hrával v tretej formácii len trinásť či štrnásť minút za zápas. To mne ako hráčovi nevyhovuje," dodal k dôvodom zmeny dresu slovenský reprezentant.

Trenčiansky rodák bude v pôsobiť v rovnakom mužstve, v akom odštartoval sezónu aj ďalší Slovák Štefan Ružička. Toho však vedenie Ufy preradilo na konci septembra na farmu do Neftekamska z Vyššej ligy.

Záborský naštartoval svoju kariéru v osemnástich rokoch odchodom do zámoria po tom, čo si ho v 5. kole draftu vybral zo 137. miesta New York Rangers. Pôsobil však len v nižších juniorských súťažiach, neskôr sa prepracoval aj do tímu AHL Hartford Wolf Pack. Po návrate z USA zamieril do fínskeho Ässätu Pori, v ktorého drese odohral tri bodovo plodné sezóny. V ročníku 2011/2012 nazbieral v 52 stretnutiach 59 kanadských bodov, s 35 gólmi sa stal najlepším strelcom SM-Liigy a zároveň tak držiteľom zlatej helmy. Pred začiatkom uplynulej sezóny podpísal zmluvu s Avangardom Omsk, v ktorom sa stal najproduktívnejším hráčom a zahral si aj v Zápase hviezd KHL 2012/2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies