Tomáš Záborský do švédskeho Brynäs

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 16:54 • 2 min
Tomáš Záborský do švédskeho Brynäs

BRATISLAVA - Slovenský hokejový útočník Tomáš Záborský bude vo svojej kariére pokračovať vo švédskom klube Brynäs IF. Do Gävle sa sťahuje z fínskeho tímu IFK Helsinki. S novým zamestnávateľom sa dohodol na kontrakte na jednu sezónu.

slovakia

left justify in out

"Je skvelé, že Tomáš sa rozhodol pôsobiť u nás. Myslíme si, že by sa pre naše mužstvo mohol stať veľmi dôležitým hráčom. Má veľký čuch na góly," povedal športový riaditeľ Stefan Bengtzén pre web brynas.se. Pripomenul Záborského 58 bodov (30+28) zo sezóny 2015/2016, čo zapadlo do intencií predchádzajúceho súťažného ročníka stráveného tiež vo fínskej metropole - 55 bodov (19+36).

Dvadsaťosemročný Záborský v minulosti hral za "vojakov" z rodného Trenčína, pôsobil aj v Považskej Bystrici, zámorských tímoch Saginaw Spirit, Hartford Wolf Pack, Chralotte Checkers a Dayton Bombers, fínskom Ässäte Pori a v KHL v Avangarde Omsk a Salavate Julajev Ufa. Do IFK Helsinki prišiel v auguste 2014.

Tím Brynäs IF skončil v základnej časti ostatnej sezóny SHL na 10. priečke, v osemfinálovom 1. kole play-off nestačil na Djurgaarden (1:2 na zápasy).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona