Tomáš Tatar má nového trénera, bude dostávať viac minút na ľade?

NETKY.SK • 24 Február 2021, 20:10 • 2 min
Tomáš Tatar má nového trénera, bude dostávať viac minút na ľade?

MONTREAL - Claude Julien už nie je trénerom klubu zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens, ktorého súčasťou je aj slovenský útočník Tomáš Tatar. Vedenie Habs v stredu odvolalo z funkcie 60-ročného kanadského kouča, spolu s ním končí aj jeden z asistentov Kirk Muller.

slovakia

left justify in out

Nové vedenie 

Novým koučom sa stal doterajší asistent 47-ročný Dominique Ducharme a realizačný tím Canadiens tiež rozšíril Alexandre Burrows. Informuje o tom oficiálny web NHL.

 

img

 

Príliš veľa prehier 
Hlavným dôvodom na odvolanie Juliena je len jedno víťazstvo Canadiens z ostatných šiestich zápasov v Severnej divízii NHL, v ktorej Habs aktuálne patrí 4. priečka za Torontom, Edmontonom a Winnipegom. Montreal v ostatných dňoch dvakrát podľahol aktuálne najhoršiemu kanadskému mužstvu Ottawe Senators - 2:3 po predĺžení a 4:5 po samostatných nájazdoch.

 

img

 

Julien viedol Montreal Canadiens od február 2017, končí teda po štyroch rokoch. V minulosti v klube pracoval aj v rokoch 2002 - 2006.

 

Vedenie hľadá zmenu 
"Claudovi aj Kirkovi sa chcem v prvom rade poďakovať za ich prínos pre nás klub v ostatných rokoch. Prechovávam voči obom úctu a rešpekt," povedal an adresu odchádzajúcej dvojice generálny manažér klubu Marc Bergevin, o novom hlavnom koučovi poznamenal: "Je to nádejný tréner, ktorý by mal mužstvu vliať novú energiu. Cítime, že tento tím dokáže viac, preto sme pristúpili k zmene."

 

Katastrofa v playoff 
Claude Julien počas predchádzajúcich štyroch sezón dvakrát s Habs nepostúpil do play-off a dvakrát jeho zverenci vypadli vo vyraďovacej časti už v prvom kole.

 

img

 

Faktom je, že ako sa Tomáš Tatar posunul hlbšie do zostavy, Habs sa prestalo dariť. Po prvých týždňoch sa dostali dokonca do čela celej ligy, no teraz sú len tesne nad hranicou postupu do playoff z ťažkej Severnej divízie. V dvoch zápasoch proti najslabšiemu tímu celej ligy Ottawy Senators sa Tatar nachádzal len v tretej, resp. druhej, útočnej formácii. Pod novým trénerom by sme teda mohli vidieť Tatara na ľade častejšie.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies