Tomáš Svitok tretí a šiesty na pretekoch v Taliansku

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 09:49 • 2 min
Tomáš Svitok tretí a šiesty na pretekoch v Taliansku

RÍM - Po šiestich rokoch strávených predovšetkým vo Svetovom pohári cestných motocyklov triedy Superstock 1000 sa slovenský motocyklový pretekár Tomáš Svitok z finančných dôvodov vrátil do medzinárodného šampionátu Alpe Adria.

slovakia

left justify in out

Počas víkendu sa v Taliansku na okruhu Adria International Raceway predstavil na prvom podujatí seriálu ako jazdec Slovakia Racing Teamu v triede Superstock 600 a uspel. Svitok v dvoch pretekoch obsadil 3. a 6. miesto a v priebežnom hodnotení je na štvrtej pozícii.


"V piatok nám jazdy skomplikoval dážď, vždy pred tréningom našej triedy spŕchlo. Bolo ťažké zvyknúť si rýchlo na tento síce krátky, ale dosť náročný okruh a ešte k tomu aj nájsť nejaké rozumné nastavenie motorky. Napokon sa mi to podarilo a v piatok som bol tretí najrýchlejší. V sobotňajšej kvalifikácii bolo dosť natesno a vyšlo z toho piate miesto. Popoludní na nás čakali prvé preteky na osemnásť kôl, ktoré museli byť hneď po prvom kole reštartované kvôli pádu v úvodnej zákrute. V závere pretekov sme na jednom mieste asi šiesti jazdci pre olej na trati spadli, ale pokračoval som do cieľa, no preteky predčasne ukončili a rátalo sa poradie z predchádzajúceho kola. Z tretieho miesta som mal pochopiteľne veľkú radosť," skonštatoval Tomáš Svitok a doplnil: "V nedeľňajšej kvalifikácii sme sa natlačili do desatinových rozdielov a posunulo ma to na šieste miesto. Samotné preteky mi nevyšli: bojoval som síce v skupine o tretie miesto, ale posledné štyri kolá boli pre mňa už dosť náročné. Napokon som skončil až na šiestom mieste. Víkend však hodnotím veľmi dobre, priebežne som na štvrtej pozícii. Konečne som úspešne odštartoval do sezóny."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies