Tomáš Starosta posilní hokejovú reprezentáciu v Soči

NETKY.SK • 9 Február 2014, 11:11 • 2 min
Tomáš Starosta posilní hokejovú reprezentáciu v Soči

SOČI - Starosta nahradí Višňovského, ktorý po strelení gólu neprešiel testami.

slovakia

left justify in out

 Súpisku slovenských hokejistov na olympijskom turnaji doplní obranca Tomáš Starosta. Po nedeľňajšom tréningu v aréne Boľšoj to potvrdil generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora.

Zároveň je teda definitívne, že mužstvo neposilní Ľubomír Višňovský, lebo výprava od rána odštartovala proces Starostovej nominácie. "S Ľubom to dopadlo tak, ako sme očakávali, teda po zápase opäť neprešiel výstupnou kontrolou," oznámil Sýkora prekvapujúce informácie o hráčovi, ktorý v nočnom zápase NHL strelil gól a pridal aj asistenciu v drese NY Islanders. Lekár tímu vraj označil slovenského obrancu za nespôsobilého účasti na ZOH v Soči: "Toto už samozrejme nie je otázka pre mňa, oni posúdili riziko takto a my to musím rešpektovať. Ani on sám sa necíti stopercentne fit, aby prehovoril lekára a generálneho manažéra."

Oficiálne by malo platiť, že Starosta môže nahradiť Višňovského v nominácii len vtedy, ako hráča Islanders zapíše jeho klub na listinu zranených. Sýkora však zdôraznil: "Proces nahrádzania sme odštartovali dnes ráno, trvá to dva dni, takisto to bolo v prípade Branka Radivojeviča za Maja Gáboríka. IIHF nemá s tým prakticky nič spoločné, ide to cez národný olympijský výbor smerom k MOV. Možno ani nebudeme potrebovať, aby bol Ľubo zapísaný na tú listinu, ale samozrejme, že sa snažíme tieto veci ovplyvniť."    




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies