Tomáš Slovák si za priznanie teču prevzal ocenenie pražského arcibiskupa

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 13:18 • 2 min
Tomáš Slovák si za priznanie teču prevzal ocenenie pražského arcibiskupa

PRAHA - Ocenenie Českej biskupskej konferencie za zmysel pre fair play si vo štvrtok z rúk pražského arcibiskupa Dominika Duku prevzal slovenský obranca Škody Plzeň Tomáš Slovák.

slovakia

left justify in out

Tejto pocty sa mu dostalo za to, že v rozhodujúcom siedmom finále play off českej hokejovej extraligy v Zlíne priznal teč puku v obrannom pásme. Po ňom rozhodcovia zmenili miesto vhadzovania v strednom pásme v obrannom Plzne a domácim sa desať sekúnd pred koncom riadneho hracieho času podarilo vyrovnať na 3:3. Plzeň napokon vyhrala 4:3, keď víťazný gól padol až v druhom predĺžení.

"Fair play nám chýba často nielen v športe, ale aj v bežnom a verejnom živote," citoval idnes.cz Dukove zdôvodnenie ocenenia pre Tomáša Slováka vo vysielaní Českej televízie. "Šport je vo väčšom zornom uhle a vzbudzuje väčší záujem. Má viac stúpencov ako bežné ľudské činnosti. Preto sme chceli nielen ja, ale celá Česká biskupská konferencia tento pravdivý krok oceniť." Hoci podľa neho by takéto správanie sa malo byť normálne, je Duka presvedčený, že často tomu tak nie je. "Od ľudí, ktorí sa chcú správať normálne, to vyžaduje ľudskú a občiansku statočnosť," povedal ďalej Duka a za príklad dal mestskú hromadnú dopravu. "Všimnite si, kto dá prednosť starším. Alebo, kto pozdraví a kto nie."

Tomáš Slovák, ktorý sa nakoniec nevošiel do nominácie trénera Vůjteka na MS 2013, sa za ocenenie poďakoval: "Je to pre mňa významný deň," povedal a dodal, že bol rád, že teč mu nikto nevyčítal a že nakoniec sa tešili z titulu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona