Tomáš Slovák sa stal najlepším obrancom českej extraligy

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 10:30 • 2 min
Tomáš Slovák sa stal najlepším obrancom českej extraligy

PRAHA - Slovenský hokejista Tomáš Slovák sa stal najlepším obrancom českej extraligy v sezóne 2012/13. Ocenenie si prevzal na pondelkovom galavečere v Prahe.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný rodák z Košíc sa výraznou mierou pričinil o premiérový majstrovský titul pre Plzeň. Za Škodu odohral 46 zápasov, v ktorých strelil päť gólov a pridal jedenásť asistencií. Slovák absolvoval premiérovú sezónu v českej extralige. Do poslednej chvíle bojoval o nomináciu na majstrovstvá sveta, napokon sa do kádra Slovenska nedostal.

Hokejistom sezóny 2012/13 sa stal center Plzne Jan Kovář, ktorý získal aj Cenu Václava Pacinu pre najlepšieho hráča play-off. Trénerom ročníka v českej extralige je Rostislav Vlach zo Zlína, nováčikom roka jeho zverenec Zdeněk Okál. Za najlepšieho brankára vyhlásili litvínovského Pavla Francouza, kanadské bodovanie i strelecké preteky vyhral Martin Růžička z Třinca. Dve ocenenia putovali do rúk Jaromíra Jágra, ktorý bol najčastejšie označený za muža zápasu a a predviedol aj najkrajšiu individuálnu akciu. Informáciu priniesol web hokej.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies