Tomáš Šille stále v maďarskom tíme, spomína na Kloten

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 12:40 • 2 min
Tomáš Šille stále v maďarskom tíme, spomína na Kloten

PETROHRAD - Maďarská hokejová reprezentácia sa v ruskom Petrohrade predstaví v elitnej kategórii hokejových majstrovstiev sveta po siedmich rokoch.

slovakia

left justify in out

Predtým Maďari štartovali medzi najlepšími mužstvami iba raz, vo švajčiarskom Klotene ako nováčik prehrali všetkých šesť duelov a zostúpili. Teraz majú na MS podstatne pozmenený káder, kanadského trénera a niekoľko hokejistov narodených v zámorí. Rovnako ako v roku 2009 aj tentoraz je v maďarskom mužstve slovenská stopa. Vtedy v ňom pôsobili dvaja hokejisti narodení na Slovensku - obrancovia Tomáš Šille a Rastislav Romančík. Štyridsaťšesťročný Šille je súčasťou výpravy aj teraz. "Máme širší realizačný tím, sú tam traja Kanaďania a ďalší traja sme Maďari," prezradil rodák z Dunajskej Stredy po piatkovom tréningu a pokračoval: "Úvodný zápas pre mňa bude mať špeciálny náboj. Aj keď už nehrám na ľade a v podstate sa len prizerám z tribúny. Chalani však vnímajú zápas proti Slovensku rovnako ako proti hociktorému inému súperovi, Kanade alebo Francúzsku."

 

Tomáš Šille si stále veľmi dobre spomína na premiéru Maďarov na turnaji v Klotene 2009. "Prehrať zápas gólom trinásť sekúnd pred koncom nie je nikdy príjemné. Napriek tomu musím povedať, že mám na ten turnaj pekné spomienky. Po príchode na tento šampionát sa opäť vynárajú, veď snom každého hokejistu je zahrať si na majstrovstvách sveta. Mám radosť z toho, že podobnú šancu ako ja dostala teraz ďalšia generácia maďarských hokejistov. V každom súboji chceme zo seba vydať maximum," poznamenal.

 

V porovnaní s minulosťou je maďarský tím v elitnej kategórie mladší. "Myslím si, že maďarskí hráči urobili za ostatných sedem rokov obrovský progres. Aj vtedy sme mali v mužstve dvoch naturalizovaných zámorských hráčov a dvaja sme tam vtedy boli zo Slovenska. Tento tím sa teda v podstate nelíši od toho z Klotenu, len je o niečo mladší," myslí si Šille.

 

Zaujímavosťou je, že rovnako ako v roku 2009 aj teraz začínajú Maďari proti Slovákom. "Sú niektoré veci, ktoré nevieme, prečo sa dejú. Prečo hráme prvý duel proti Slovensku, prečo sú v jednej skupine Francúzsko a Nemecko, hoci nemôže ani jeden z nich vypadnúť. Takéto veci ale nevieme ovplyvniť a musíme sa im prispôsobiť. Boj o záchranu nám to neuľahčí a nemá význam vyplakávať. Žiadny športovec nemôže vopred skladať zbrane a nikto nejde do zápasu s tým, že prehrá. Ideme bojovať," dodal.

 

Aj slovenský tím odvtedy prešiel zmenami. "Aj tam prišlo k omladeniu tímu, ale kvalitu stále má. Ja by som ho nezatracoval a počkal si na výsledky," myslí si Šille a na otázku, čím chcú Maďari prekvapiť Slovákov, so šibalským úsmevom povedal: "Nechajte sa prekvapiť v sobotu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies