Tomáš Mikúš zo Slovana do druholigového fínskeho klubu Hokki Kajaani

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:44 • 2 min
Tomáš Mikúš zo Slovana do druholigového fínskeho klubu Hokki Kajaani

KAJAANI - Kariéra slovenského hokejistu Tomáša Mikúša bude pokračovať vo fínskom klube Hokki Kajaani. S druholigovým účastníkom sa talentovaný útočník, ktorý v uplynulej sezóne obliekal aj dres Slovana Bratislava v KHL, dohodol na ročnom kontrakte.

slovakia

left justify in out

Do tímu v "krajine tisích jazier" si ho vybral tréner Jari Laukkanen. "V mojom mužstve majú talentovaní mladí hokejisti veľký priestor. Je to veľmi dobrý hráč v situácii 1 na 1 s kvalitnou strelou zápästím," poznamenal Laukkanen na oficiálnom webe fínskeho druholigistu. Keďže Hokki Kajaani spolupracuje už dlhšiu dobu s aktuálnym majstrom Kärpätom Oulu, Mikúš tak môže nahliadnuť aj do najvyššej súťaže - Liigy. 

 

Dvadsaťročný útočník hokejovo vyrástol v Skalici. Na Záhorí sa v sezóne 2010/2011 prepracoval aj do A-tímu, následne "pendloval" v extralige medzi ním a reprezentačným výberom do 20 rokov. S dvadsiatkou sa zúčastnil aj na MS hráčov tejto vekovej kategórie na prelome rokov 2012/2013 v ruskej Ufe. V drese Slovana Bratislava odohral počas dvoch sezón v KHL dovedna 67 zápasov s bilanciou 4 góly a 5 asistencií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona