Tomáš Malec na ročné hosťovanie do Sigmy Olomouc

NETKY.SK • 19 August 2015, 18:50 • 2 min
Tomáš Malec na ročné hosťovanie do Sigmy Olomouc

OLOMOUC - Slovenský futbalista a kmeňový hráč AS Trenčín Tomáš Malec, ktorý naposledy účinkoval v nórskom klube Rosenborg Trondheim, bude v kariére pokračovať v Česku.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný takmer dvojmetrový a stokilogramový útočník (nar. 5. januára 1993) sa dohodol na podmienkach s tímom SK Sigma Olomouc, ktorému patrí v najvyššej súťaži Synot lige po dosiaľ odohraných štyroch kolách predposledná 15. priečka s tromi bodmi (bilancia: 0 - 3 - 1, skóre 5:7). Trenčiansky rodák i odchovanec sa stane spoluhráčom ďalšieho slovenského ofenzívneho futbalistu Juraja Halenára.


"Tomáš Malec prichádza do nášho klubu na ročné hosťovanie z Trenčína," citovala oficiálna internetová stránka tímu z Hanej slová športového riaditeľa a člena predstavenstva SK Sigma Olomouc Ladislava Minářa, ktorý ešte poznamenal: "Mali sme dvoch vyhliadnutých hráčov na posilnenie mužstva - Romana Bednářa a Tomáša Maleca. Prvý menovaný nevyšiel, získať Maleca nám trvalo takmer dva mesiace. Som rád, že to napokon vyšlo." Ak sa vedeniu Sigmy podarí doriešiť potrebné administratívne veci, Malec by sa mohol premiérovo v olomouckom drese predstaviť už v nedeľňajšom stretnutí 5. kola na trávniku úradujúceho majstra Viktorie Plzeň. Od bývalého mládežníckeho reprezentanta SR si na Hanej sľubujú predovšetkým zvýšenie gólovej produktivity: Malec bol so 14 presnými zásahmi najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže v sezóne 2013/2014. V Olomouci bude nastupovať na trávnik s číslom 29.
Tomáš Malec sa koncom júla vrátil na Slovensko po ročnom pôsobení v nórskom Rosenborgu Trondheim, ktorý si na kmeňového hráča AS Trenčín neuplatnil opciu na trvalý prestup. Urastený zakončovateľ sa pripravoval v materskom klube úradujúceho slovenského majstra. "Dnes je mojou prioritou zahraničie. Viem, že aj slovenská liga ide hore, ale chcem to ešte vyskúšať vonku," vyjadril sa nedávno T. Malec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona