Tomáš Kukučka víťazom Ferrari Challenge v Brne: Cenné víťazstvo

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 14:11 • 2 min
Tomáš Kukučka víťazom Ferrari Challenge v Brne: Cenné víťazstvo

BRATISLAVA - Slovenský automobilový pretekár Tomáš Kukučka vyhral preteky prestížneho medzinárodného seriálu Ferrari Challenge na Masarykovom okruhu v Brne.

slovakia

left justify in out

V tíme Dino & Co štartoval na vozidle Ferrari 458 Challenge EVO. Univerzálny pretekár sa najbližšie predstaví cez víkend na Rally Lubeník.
     

Kukučkove víťazstvo prišlo v období rehabilitácie po nedávnej zlomenine nohy, pre ktorú vynechal druhé preteky šampionátu v talianskom Mugelle. V kvalifikácii skončil slovenský pretekár v absolútnom poradí na 13. mieste, no napokon štartoval z 10. priečky. "Podaril sa mi dobrý štart a hneď v prvej zákrute predo mnou havarovali tri vozidlá. Pokračoval som na 4. mieste a v poslednom kole po intenzívnom súboji som napokon skončil na absolútnom 3. mieste a rovnako aj v triede Am, v ktorej štartujem," povedal Tomáš Kukučka.
     

"V nedeľu sa mi podarilo kvalifikovať na 1. mieste v mojej triede a na 4. mieste v absolútnom poradí. Vytvorením štartových miest na základe športových pravidiel som napokon štartoval zo 6. priečky. Po štarte som figuroval na 4. mieste a na tejto priečke som bol ešte šesť minút pred koncom polhodinových pretekov. Napokon som v ďalšom intenzívnom súboji dokázal predbehnúť dvoch súperov. Víťaz však dostal penalizáciu za spôsobenie nehody a tak som na pódiu mohol vyskočiť na najvyšší stupienok, z čoho sa nesmierne teším. Víťazstvo v tomto veľmi vyrovnanom a prestížnom šampionáte Ferrari Challenge si skutočne cením," dodal Kukučka po pretekoch, ktoré sa konali v priaznivom počasí na suchej trati.
     

Seriál Ferrari Challenge sa presúva na portugalský okruh Portimao (18.- 20. júla). Napriek Kukučkovmu hendikepu s vynechanými pretekmi v Mugelle a jeho celkovo piatom mieste v šampionáte, môže ešte stále zabojovať o vysoké priečky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies