Tomáš Kovács v októbri opäť nastúpi proti Wanderovi z Ugandy

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 10:43 • 2 min
Tomáš Kovács v októbri opäť nastúpi proti Wanderovi z Ugandy

TRNAVA - Po necelých troch rokoch si najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš Kovács s prezývkou "Tomi Kid" opäť zmeria sily s Hamzom Wanderom z Ugandy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný rodák z Galanty proti rovnakému súperovi nastúpil už v januári 2011 v Nitre v zápase o titul európskeho šampióna World Boxing Organization (WBO) v poloťažkej váhe. Slovenský pästiar tento duel vyhral po dvanásťkolovom boji výrokom rozhodcov. Repríza súboja sa uskutoční v piatok 31. októbra 2014 v Mestskej športovej hale v Trnave. "Viem, že to bude opäť veľká bitka. Verím, že to dopadne dobre," skonštatoval T. Kovács.


Hamza Wandera, celým menom Hamza Amuza Wandera Ouma, je 30-ročný (nar. 18. augusta 1983) boxer, ktorý v máji v Nairobi triumfoval nad Manenom Oswaldom z Tanzánie. 

 

Naposledy Tomáš Kovács boxoval v apríli 2014 v Žiline, premiérovo v ťažkej váhe zdolal Zoltána "Babyface" Béresa z Maďarska technickým knokautom v druhom kole. Zatiaľ jedinú prehru v profiringu mu v decembri 2013 v texaskom San Antoniu pripravil Kazach Beibut Šumenov v zápase o titul majstra sveta organizácií WBA a IBA v poloťažkej váhovej kategórii. O sedem rokov mladšiemu súperovi podľahol "Kid" technickým knoukautom v treťom kole. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies