Tomáš Kopecký: Zdenko je stále náš kapitán

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 13:06 • 2 min
Tomáš Kopecký: Zdenko je stále náš kapitán

OSTRAVA - Pri vynútenej neúčasti skúseného obrancu Zdena Cháru bude kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie na 79. majstrovstvách sveta v Česku útočník Tomáš Kopecký.

slovakia

left justify in out

On sám však za lídra považuje najvyššieho hráča zámorskej NHL, aj keď mu zranenie neumožnilo pricestovať na šampionát. "Keby tu bol Zdenko, on je náš kapitán. Ja som druhá voľba. Milo ma však prekvapilo, že ním budem tentokrát ja. Je to pre mňa veľká pocta, na druhej strane záväzok. Myslím si, že všetci v kabíne musíme byť lídri. Máme dosť skúsených hráčov, či už Milan Bartovič alebo Domino Graňák. Starší chalani dokážu potiahnuť tím,“ prezradil pred odchodom na MS hokejista tímu Florida Panthers v kanandsko-americkej profilige.

 

Na Cháru sa Tomáš Kopecký obrátil aj o pomoc, pýtal si od neho kapitánske rady: "Volal som so Zdenkom a klamal by som, keby som tvrdil, že som si nepýtal nejaké rady. Zdeno je pán kapitán v národnom tíme aj v NHL. Všetci si ho veľmi vážia.“ 

 

Na klubovej či reprezentačnej úrovni má Tomáš Kopecký už dostatok skúseností, všade našiel viacero lídrov a od každého čo-to pochytil. V reprezentácii nemožno nespomenúť okrem Cháru ani Pavla Demitru či Miroslava Šatana. "Oni boli páni kapitáni a pre mňa veľkí učitelia. Ale aj ako hráč v Detroite či Chicagu som sa mal od koho vzdelávať. Teraz sa budem snažiť lídrov napodobiť." 

 

V ofenzíve sa tréner Vůjtek isto bude okrem Kopeckého opierať aj na výkony Mariána Gáboríka z LA Kings, ktorý pred necelým rokom získal cenný Stanleyho pohár. "Marián je kanonier svetového formátu. Nielen na neho sa budeme spoliehať, ostatní mu musíme tiež pomôcť. Naším cieľom je vyhrať prvý zápas. Ak chceme vyhrávať, potrebujeme každého jedného hráča. Keď pôjdeme skromne od zápasu k zápasu a dáme do toho srdiečko, máme šancu uspieť,“ pokračoval odchovanec Dukly Trenčín Tomáš Kopecký a doplnil: "Nemôžeme sa pozerať, či hráme proti Rusom, Dánom či Francúzom. Každý má svoje kvality a my sa musíme sústrediť na seba.“ 

 

Ako každého kapitána pred turnajom alebo dôležitým zápasom aj na Kopeckého čaká príhovor pred hráčskou kabínou. "Ešte ho nemám pripravený. Všetci však vedia, do čoho ideme. Pokiaľ každý spraví všetko pre úspech, máme šancu ho dosiahnuť. Dokázali sme to aj v Helsinkách 2012. Všetci musíme potlačiť ego a spraviť maximum pre tím. Ak sa tak stane, tak verím, že budeme úspešní,“ doplnil 33-ročný krídelník či center. 

 

Na MS v Ostrave síce bude Kopecký kapitán, no nad ostatných hráčov sa nechce vyvyšovať. "Neberiem to tak, že kapitánske 'céčko' mi dáva iné postavenie. Beriem to len ako písmenko na drese. Sme tu všetci pre jeden rovnaký cieľ. Veľa však bude záležať aj na disciplíne, napríklad príchody k autobusu či na tréningy. Ak bude disciplína, máme šancu uspieť. Verím, že si to všetci chalani uvedomia,“ doplnil. 

 

Tomáš Kopecký v slovenskom tíme nechýbal na MS v roku 2012, prvých pre trénera Vůjtka na lavičke mužstva SR. Je súčasťou kádra aj teraz, keď skúsený český kormidelník pri reprezentácii končí. "Je to pán tréner. Vie skĺbiť tím. Svoj pokoj na striedačke aj mimo nej dokáže preniesť na hráčov, vplýva na mužstvo pozitívne. Bolo by pekné sa s ním rozlúčiť úspechom, všetci pre to urobíme maximum,“ uzavrel Kopecký. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona