Tomáš Klus zverejnil skladbu Dobré ráno

NETKY.SK • 3 Október 2016, 14:32 • 2 min
Tomáš Klus zverejnil skladbu Dobré ráno

PRAHA - Český spevák a hudobník Tomáš Klus zverejnil skladbu Dobré ráno.

slovakia

left justify in out

"Singel Dobré ráno je pripomienkou každodenného stereotypu, ktorý poznáme asi všetci z ranných električiek a metra, z výhľadov z okienok áut v kolónach a zo stretnutí nedospaných pohľadov v uliciach, ktoré oplývajú určitou poetikou. Monotónnosť a bežnosť týchto ranných procesov si beriem na paškál, pretože ma takéto apatické ranné štarty vlastne mrzia," uviedol na margo skladby interpret.


Hudobník nedávno odštartoval Recyklus Tour, počas ktorého sa predstaví aj v Žiline (17. novembra), Poprade (19. novembra), Košiciach (20. novembra), Trenčíne (22. novembra) a Bratislave (23. novembra). Prvé vystúpenia v Českej republike si muzikant užil. "Nedá sa to popísať. Pokúšam sa vtesnať do slova radosť kvantum pocitov, čo so mnou mávajú od prvej sekundy Recyklusu. Som v eufórii, ktorá vo mne prebúdza silu, o ktorej som nemal tušenie. Reakcie sú také povzbudzujúce, že by som najradšej hral každý deň. Som šťastný a ďakujem," vyhlásil spevák.


Tridsaťročný rodák z mesta Třinec plánuje do Vianoc vydať aj koncertný záznam. "Radi by sme v rámci Recyklus Tour nahrali päť koncertov, aby sme mali z čoho vyberať. Čaro živého záznamu totiž spočíva v tom, že na albume sa môže objaviť aj niečo úplne nečakané," povedal.


Počas koncertov odznejú aj skladby, ktoré prostredníctvom hlasovania vybrali fanúšikovia a fanúšičky. Medzi dvanástimi piesňami sú napríklad Nina, Chybíš mi, Sibyla, Jsem alebo Přeju Ti. "Prekvapilo ma, že nebudeme hrať Pánubohudooken. Skladbu, ktorú som štyri roky nehral a bol som si takmer istý, že bude brať minimálne bronz. To bolo jediné prekvapenie, inak som rád, že máme s fanúšikmi dosť podobný repertoárový vkus," dodal hudobník.


Tomáš Klus vyrastal v hudobnom prostredí, no jeho cesta k piesňam nebola priama. Kedysi bol totiž vrcholovým športovcom. V roku 2002 získal zlatú medailu v modernom päťboji na majstrovstvách Európy pre dorast. Debutoval albumom Cesta do záhu(d)by (2008) a nasledovali nahrávky Hlavní uzávěr splínu (2009), Racek (2011), Proměnamě (2014) a Anat život není (2015). Medzi jeho známe piesne patria napríklad aj Pocity či Navěky. Taktiež slávil úspechy so skladbou Cesta, ktorú nahral s kapelou Kryštof. Zahral si napríklad v snímke Traja bratia (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies