Tomáš Klus vypredal druhý koncert v Bratislave, pridáva ďalší

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 04:31 • 2 min
Tomáš Klus vypredal druhý koncert v Bratislave, pridáva ďalší

Tomáš Klus vypredal druhý koncert v Bratislave, pridáva ďalší - Kultúra Český pesničkár Tomáš Klus vypredal aj druhý koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon. Pre veľký záujem teda pridáva ďalší, ktorý sa bude konať na tom istom mieste vo štvrtok 4.

slovakia

left justify in out

img

Český pesničkár Tomáš Klus vypredal aj druhý koncert v bratislavskom Ateliéri Babylon. Pre veľký záujem teda pridáva ďalší, ktorý sa bude konať na tom istom mieste vo štvrtok 4. októbra. Vstupenky na vystúpenie českého strieborného slávika s novým koncertným programom sa už predávajú v sieti Ticketportal za 15 eur.

Dvadsaťšesťročný hudobník, ktorý v marci získal tri hudobné ceny Anděl a ocenenie Žebřík magazínu Report, sa v Ateliéri Babylon prvýkrát predstavil 17. mája. V bývalom Divadle West vtedy spolu s Jiřím Kučerovským predviedol trojhodinovú koncertnú šou. Po druhý raz svojim fanúšikom, no predovšetkým fanúšičkám, zaspieva vo štvrtok 21. júna.

Tomáš Klus vyrastal v hudobnom prostredí, no jeho cesta k piesňam nebola priama. Kedysi bol totiž vrcholovým športovcom. V roku 2002 získal zlatú medailu v modernom päťboji na majstrovstvách Európy pre dorast v danej kategórii. Kvôli hudbe však išiel šport bokom. V roku 2008 debutoval albumom Cesta do záhu(d) by. V tom istom roku predskakoval na turné skupine Chinaski a v roku 2009 získal prvého Anděla - v kategórii Objav roka. Jeho druhou štúdiovkou je Hlavní uzávěr splínu (2009), za ktorú si prevzal zlatú platňu. Vlani v septembri uviedol na trh tretí štúdiový album Racek (2011). S nahrávkou, ktorá obsahuje aj hit Pánubohudooken, dosiahol dvojnásobnú platinu za predaj 24-tisíc kópií.

Svoj progres korunoval tento rok niekoľkými cenami. V ankete Český slávik sa pred neho medzi spevákmi dostal len legendárny Karel Gott, z odovzdávania cien Anděl českej Akadémie populárnej hudby si odniesol sošky v kategóriách Spevák roka, Album roka i najpredávanejší album (Racek) a medzi albumami nenašiel premožiteľa ani v ankete Žebřík. Okrem hudby sa Klus venuje aj herectvu, pričom má za sebou už niekoľko filmových postáv. V roku 2011 tvoril pár so speváčkou Ewou Farnou, ich vzťah skončil po polroku pre pracovnú zaneprázdnenosť. Hudobník v minulosti randil aj s Karolínou Doležalovou či Lenkou Zahradnickou.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies