Tomáš Klus si s Proměnamě koncertom získal Bratislavu a hlavne Bratislavčanky

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 09:02 • 2 min
Tomáš Klus si s Proměnamě koncertom získal Bratislavu a hlavne Bratislavčanky

BRATISLAVA – Bratislavský Majestic Music Club praskal v pondelok večer (19.5.) vo švíkoch.

slovakia

left justify in out

V rámci Proměnamě Tour 2014 odohral prvý z dvojice bratislavských koncertov súčasný idol českej hudobnej scény Tomáš Klus a jeho Cílová skupina. Na turné, ako už názov napovedá, predstavujú piesne z nového albumu Proměnamě, ktorý vyšiel 24. marca a od vydania sa v oficiálnom rebríčku albumov IFPI ČR (Českej národnej skupiny Medzinárodnej federácie hudobného priemyslu) drží stále na prvom mieste.

 

Skvelá atmosféra prepukla doslova od prvej minúty koncertu, čo ťažko uverí ten, kto tam nebol. Zásluhu na tom majú tínedžerky, slečny a mladé dámy, ktoré v hľadisku tvorili väčšinu. Mohutne aplaudovali už pri prvej piesni Jsem z nového albumu Proměnamě, po nej pri Nine z albumu Racek, ďalšími boli První píseň, Amores Perros, Napojen, DA.Muklův meč, Narozeninovál, Procit, Panenka, Oblomov, Trigorin, Malčik, Žezlo, Pocity, Vločka, Taneční, Nezapomínej, PanToffel, Žabí král, Marie, Noe a Sibyla. Hľadisko si poctivo vyspievalo všetkých 23 pesničiek, vrátane tých z novinkového albumu, pričom reagovalo pri každej z nich už pri úvodných akordoch. Trikrát sa Tomáš s kapelou musel vrátiť na pódium a vďačné publikum odmenili prídavkami vo forme pesničiek Anna, Dopis, Asidat a Eva a Do nebe. 

 

K úspechu celého večera prispela aj Cílová skupina na čele ktorej stojí kapelník a gitarista Jiří Kučerovský a členmi sú Petr Škoda (bicie, cajon) a Jan Lstibůrka (basgitara, kontrabas). Kapelník výborne doplňoval Tomáša Klusa nielen pri uvádzaní jednotlivých pesničiek, ale spolu sa predbiehali aj pri vtipných bonmotoch, vrátane tých záverečných „pokiaľ sa vám dnešný koncert páčil je to vaša vina,“ či „boli ste lepší ako my“. Tomáš si v priebehu koncertu dokonca dovolil aj „výlet“ do hľadiska. 

 

„Mám rád, keď Slovenky spievajú české pesničky, som šťastný, že sa album Proměnamě netýka iba mňa, ale že viacej ľudí má pocit, že niečím prechádza. Neustále vyzdvihujem prácu, že to je počuť aj vidieť, a to je práca technikov. Ten večer spoločne tvoríme, predovšetkým publikum, s ktorým ak sa nechce baviť, neurobíme nič. Ale oni sa baviť chcú a som z toho šťastný,“ uviedol pre TASR po koncerte Tomáš Klus.

 

„Už sme sa o tom bavili, keď sme boli posledne na Slovensku. Veľmi nás prekvapí, že ľudia poznajú naše pesničky. Keď vydáme album, slovenské publikum ho pozná, pritom si nemyslím, že by v rádiu na Slovensku sa hrali Tomášove pesničky. Pozeráme do radov divákov, hráme nové pesničky a oni spievajú texty. Sme zato veľmi vďační, je to veľmi dobrý pocit dostávať takú odozvu,“ dodal kapelník Jiří Kučerovský.

 

Na prvý bratislavský koncert Tomáša Klusa a Cílovej skupiny prišlo viac ako tisíc dvesto divákov. Návšteva, ktorú by závidel nejeden slovenský športový klub. Je témou pre fyzikov, akým magnetom v sebe disponuje Tomáš Klus, keď dokáže pritiahnuť takúto neobvyklú pozornosť fanúšikov a hlavne fanúšičiek, pričom aspoň polovica z nich na bratislavskom koncerte by sa rada videla po jeho boku.    

 

Rodák z moravského Třinca (*15. 5. 1986) za osem rokov muzicírovania toho dosiahol viac ako dosť. V roku 2007 vyhral spevácku súťaž Czechtalent v Zlíne s vlastnou skladbou Dopis. Tam sa aj spoznal s Jiřím Kučerovským, ktorý mu robí kapelníka. Debutoval albumom Cesta do záhu(d)by (2008), druhým bol Hlavní uzávěr splínu (2009), tretím Racek (2011). V ankete Český slávik za rok 2011 bol strieborný, za rok 2012 už zlatý pred Karlom Gottom, za rok 2013 opäť strieborný.

 

Slovenská časť Proměname Tour 2014 pokračuje dnešným druhým koncertom v bratislavskom Majestic Music Clube, ďalšími zastávkami budú Žilina vo štvrtok 22. mája, Trenčín (23.5.), Nitra (26.5.) a Banská Bystrica (27.5.).  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies