Tomáš Klus príde opäť na Slovensko, vystúpi v Pezinku, Humennom a Košiciach

NETKY.SK • 6 August 2014, 12:45 • 2 min
Tomáš Klus príde opäť na Slovensko, vystúpi v Pezinku, Humennom a Košiciach

BRATISLAVA – Súčasný idol českej hudobnej scény, spevák, skladateľ a muzikant Tomáš Klus po úspešnom Proměnamě Tour sa vráti na Slovensko v rámci série troch koncertov. Spolu s Cílovou skupinou sa predstavia už o týždeň 13. augusta v amfiteátri v Pezinku, 19. augusta bude koncertovať v amfiteátri v Humennom a deň na to v Košiciach v známej Infiniti aréne.

slovakia

left justify in out

„Som rád, že sa ukážeme aj priaznivcom na východnom Slovensku a teším sa aj do Pezinka,“ povedal pre TASR Tomáš. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na pesničky z nového albumu Proměnamě aj známe skladby Nina, Malčik, Marie či Dopis. Na koncertoch ho bude sprevádzať Cílová skupina na čele s kapelníkom a gitaristom Jiřím Kučerovským, jej členmi sú Petr Škoda (bicie, cajon) a Jan Lstibůrka (basgitara, kontrabas).

 

Najnovší, v poradí štvrtý štúdiový album Tomáša Klusa a Cílovej skupiny s názvom Proměnamě vyšiel v marci tohto roku, ponúka šestnásť piesní, Jsem, První píseň, Oblomov, Amore perros, Vločka, Napojen, Procit, Narozeninovál, PanTooffel, Nezapomínej, Žezlo, Taneční, Žabí král, Noe, Napojen II, šestnástou je Anna. Album vyšiel 24. marca a iba jeden týždeň mu stačil na to, aby sa v oficiálnom rebríčku albumov IFPI ČR (Českej národnej skupiny Medzinárodnej federácie hudobného priemyslu) dostal rovno na prvé miesto. A prvé miesto si drží stále. 

 

Aj albumy na druhom a treťom mieste sú od domácich interpretov, čo potvrdzuje záujem českých fanúšikov hudby o domácu scénu. Druhý je album Iveta naposledy tragicky zosnulej speváčky Ivety Bartošovej, na treťom mieste súbor Hradišťan & Jiří Pavelica s albumom Vteřiny křehké. 

 

Tomáš Klus, rodák z moravského Třinca (*15. 5. 1986) za osem rokov muzicírovania toho dosiahol viac ako dosť. V roku 2007 vyhral spevácku súťaž Czechtalent v Zlíne s vlastnou skladbou Dopis. Tam sa aj spoznal s Jiřím Kučerovským, ktorý mu robí kapelníka. Predchádzajúce tri vydané albumy mu priniesli päť sošiek Anděla, čo je ocenenie českej akadémie populárnej hudby. Tú prvú získal ako Objav roka 2008 (za album Cesta do záhu(d)by), Spevák roka 2009 (za album Hlavní uzávěr splínu), Spevák roka 2011, album roka a najpredávanejší album roka, to všetko za platňu Racek, z ktorej pieseň Pánu Bohu do oken bola najhranejšou v roku 2011. V ankete Český slávik za rok 2011 bol strieborný, za rok 2012 už zlatý pred Karlom Gottom, za rok 2013 opäť strieborný, keď súboj s Karlom Gottom o prvú priečku prehral iba o 47 hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies