Tomáš Klus predstaví na Slovensku svoj nový album SpOlu

NETKY.SK • 28 Február 2019, 14:19 • 2 min
Tomáš Klus predstaví na Slovensku svoj nový album SpOlu

BRATISLAVA - Český spevák Tomáš Klus predstaví v apríli svoj už v poradí šiesty radový album SpOlu (2018). Tour bude zahŕňať zastávky v siedmich slovenských mestách S Cílovou skupinou vystúpia v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Trenčíne, Žiline, Poprade a Košiciach, kde predvedú výber z 21 piesní, ktoré na novinku zaradili.

slovakia

left justify in out

Okrem hlavných aktérov večera navyše na jednotlivých koncertoch zahrá aj slovenský hudobník a spevák Juraj Hnilica. "Som veľmi šťastný, že sa toto prepojenie uskutoční. Už dávno som od ľudí počúval, že by bolo skvelé nás zažiť spolu na jednom koncerte," prezradil mladý interpret.

 

 

"Prirovnávali nás k sebe, vtedy som Tomáša ešte dobre nepoznal. Bolo to pre mňa až neopísateľné a kládol som si otázku, ako je možné, že sme si v niektorých veciach veľmi podobní, keď sa nepoznáme, ani neregistrujeme jeden druhého," dodal slovenský spevák s tým, že na tour sa už nesmierne teší.

 

 

 

Tomáš Klus rozbehol svoju spevácku kariéru v roku 2007, keď vyhral s piesňou Dopis spevácku súťaž Czechtalent v Zlíne. Rok nato mu vo vydavateľstve Sony BMG vyšiel prvý album Cesta do záhu(d)by. V tom istom roku stihol ešte napísať aj nahrať hudbu pre film Anglické jahody a s Jiřím Kučerovským vystupoval ako predskokan skupiny Chinaski na Chinaski Space Tour 2008. V roku 2009 vydal druhý album Hlavní uzávěr splínu. Spolu s albumom vyšiel aj jeho prvý spevník Já, písničkáŘ, ktorý obsahoval piesne z prvého a druhého CD.

 

 

Medzi jeho najväčšie úspechy patrí zisk hudobných cien Óčko, Anděl a status spevák roka 2010. V rokoch 2011 a 2012 získal strieborného a zlatého Českého slavíka. Nadväzuje na českú pesničkársku tradíciu a svoju tvorbu a interpretáciu neobmedzuje hudobnými žánrami. Pre jeho tvorbu je typický dôraz na text a melódiu, spolu s vplyvmi predchodcov a jeho vlastným výrazom.


Termíny koncertov Tomáš Klus 2019 tour SpOlu:
  7. apríla - Hant Aréna, Bratislava
  8. apríla - PKO Nitra
10. apríla - Ministry of Fun, Banská Bystrica
11. apríla - Mestská športová hala, Trenčín
13. apríla - Event House, Žilina
14. apríla - Aréna Poprad
16. apríla - Spoločenský pavilón, Košice

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies