Tomáš Kid Kovács vyhral v premiére v ťažkej váhe

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 12:49 • 2 min
Tomáš Kid Kovács vyhral v premiére v ťažkej váhe

ŽILINA - Najúspešnejší slovenský profesionálny boxer Tomáš "Kid" Kovács zdolal v sobotňajšom dueli v rámci podujatia Gala Night Thaiboxing & Enfusion Live v Žiline Maďara Zoltána Béresa.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný rodák z Galanty vyhral knoukautom v 2. kole. Béres je držiteľom bronzovej medaily z OH 1992 v Barcelone, prezývajú ho Babyface. Súboj v hmotnostnej kategórii nad 90 kg pôvodne vypísali na šesť kôl.

 

"Tomi" nedal maďarskému protivníkovi šancu na útok. Kovács využil svoju rýchlosť i presnosť, čo sa odrazilo v 2. kole na Béresovom počítaní. Po druhom páde na podlahu v ringu rozhodca následne ukončil súboj verdiktom technické k.o. s výhrou slovenského boxera. "Bolo to až také nečakané z mojej strany. Myslel som si, že ma súper viac potrápi. Cítil som v prvom kole, keď sme boli pri tele, pri klinči, že nemôžem zápasiť s takmer stokilovým chlapom, to by nebola dobrá voľba," hodnotil Tomáš Kovács žilinský súboj na svojej oficiálnej internetovej stránke a ďalej poznamenal: "Béresa som si už potom nepúšťal k telu, nedal som mu šancu, aby ma chytal. Keď ma podržal, tak som mu dal úder za hlavu. Jednoducho povedané snažil som sa s ním nezápasiť, lebo to by mi zobralo strašne veľa síl. Zvolili sme si taktiku, že budem boxovať na rýchlosť a na dištanc. To som aj spravil a dodržiaval som všetky pokyny od trénera. V tomto zápase vyhrala rýchlosť a bystrosť." 

 

Pre profesionálneho majstra sveta v poloťažkej váhe v organizácii WBF (v decembri 2009 v Galante zdolal Keňana Samsona Onyanga) a európskeho šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii v prestížnejšej verzii WBO (vo februári 2011 zvíťazil nad Hamzom Wanderom z Ugandy) Kovácsa bol duel v Žiline debutom v ťažkej váhe. V 25. stretnutí v profiringu dosiahol 24. víťazstvo (z nich 14 pred časovým limitom, pozn.). Jedinú prehru si úspešný pästiar SR pripísal vlani 14. decembra, keď v americkom San Antoniu podľahol technickým k.o. v 3. kole v dueli o titul svetového šampióna v poloťažkej hmotnostnej kategórii organizácie WBA Beibutovi Šumenovovi z Kazachstanu. 

 

Štyridsaťštyriročný Zoltán Béres prehral jubilejný 50. raz v profesionálnom ringu, na konte má aj 44 víťazstiev (z toho 17 k.o.) a tri remízy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies