Tomáš Jurčo opúšťa Edmontom a sťahuje sa ku kandidátovi na Stanley Cup

NETKY.SK • 11 Október 2020, 10:43 • 2 min
Tomáš Jurčo opúšťa Edmontom a sťahuje sa ku kandidátovi na Stanley Cup

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo by mal v zámorskej NHL pokračovať v klube Vegas Golden Knights. Ako informuje web hokej.sk, dvadsaťsedemročný Košičan podpísal zmluvu na jednu sezónu v hodnote 700-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Už dlhšie tam bol záujem 
"Som veľmi rád, že mi prejavil dôveru práve takýto výborný klub. V posledných dvoch rokoch som toho pre zranenie veľa nenahral a o to viac si cením jednocestný kontrakt," vyjadril sa Jurčo. Želá si len pevné zdravie. Už v minulosti vedel, že tam bol záujem zo strany Vegas, no k rokovaniam vtedy neprišlo. Vždy, keď sa vracal do NHL, spomínal sa práve tento klub. Svoju kariéru rozbiehal ešte v Detroite spoločne s Tomášom Tatarom.

 

 

Slovenská stopa 

Vo Vegas pôsobil isté obdobie aj slovenský hokejista Tomáš Tatar. Bolo to práve pred jeho odchodom do Montrealu, kedy Golden Knights bojovali hneď vo svojej prvej sezóne v NHL o Stanley cup proti Washingtonu Capitals.

 

img

 

"Teraz to vyšlo a pre mňa je to skvelá šanca. Verím, že všetko pôjde tak, ako má," povedal Jurčo pre spomenutý hokejový web. V minulosti hral tento košický rodák za Detroit Red Wings, Chicago Blackhawks a Edmonton Oilers. 

 

Štart nového ročníka je neistý
Tomáš Jurčo aktuálne ešte nevie, kedy odcestuje do USA a pripojí sa k novému zamestnávateľov. Termín štartu nového ročníka je totiž stále otázny, najnovšie sa hovorí o 1. januári 2021.

 

 

"Nevieme, kedy sa to začne a nevieme ani to, či budeme hrať doma, alebo niekde v 'bubline'. Ja sa však poctivo pripravujem od konca minulej sezóny a ak dostaneme pokyny, tak ešte s kondičným trénerom pridáme. Zatiaľ je to taká udržiavacia fáza spojená s vyčkávaním na vývoj situácie," dodal Tomáš Jurčo pre hokej.sk.

 

V NHL Jurčo doteraz absolvoval 213 duelov základnej časti s bilanciou 22 gólov a 30 asistencií, v play-of pridal 10 štartov a v nich 2 body (1+1).


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies