Tomáš: Do Smeru nevstúpil, lebo si to jeho kariéra nevyžadovala

NETKY.SK • 28 December 2016, 10:07 • 2 min
Tomáš: Do Smeru nevstúpil, lebo si to jeho kariéra nevyžadovala

BRATISLAVA – Bývalý novinár, ktorý je od marca poslancom NR SR za Smer-SD, Erik Tomáš, zatiaľ do strany nevstúpil. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, jeho doterajšia profesionálna kariéra si vstup do strany nevyžadovala. V parlamente však pôsobí v poslaneckom klube Smeru.

slovakia

left justify in out

„Výkon mandátu poslanca je slobodný, ale ja absolútne rešpektujem princíp straníckej disciplíny. Volič musí mať istotu v tom, ako sa strana ako celok zachová pri rôznych vážnych otázkach. Inak by to bol chaos,“ povedal s tým, že poukázal na príklady v parlamente. „Sú tam strany bez štruktúr a jasnej programovej línie a prakticky každý deň v priamom prenose vidíme aké negatívne javy to prináša. Pre niektorých voličov je to možno zábava, ale na konci dňa aj oni zistia, že z toho sa nenajedia,“ vyhlásil Tomáš.

 

Erik Tomáš povedal, že je ťažké povedať, čo je zaujímavejšie, či byť politikom, alebo novinárom. „Obe profesie sú veľmi atraktívne, ale zároveň zodpovedné. Poviem to takto. Bez novinárskej kariéry by som nikdy nebol politikom, ale ako politik mám viac možností veci ovplyvňovať, či dokonca meniť,“ povedal.

 

Smer-SD má v parlamente aj ďalšieho poslanca, ktorý nie je členom strany. Farby Smeru obhajuje v NR SR Ľuboš Blaha, ktorý je piaty rok predsedom parlamentného výboru pre európske záležitosti. Do dnes do strany nevstúpil „Skôr ide o to, že moja celoživotná dráha bola vedecká a filozofická. Vo vedeckom prostredí som sa nikdy nechcel nejakým spôsobom zaväzovať niekde formálne členstvom,“ povedal pre agentúru SITA pred časom Blaha. Na Smere sa mu páči, že nikto na neho netlačí, aby do strany vstúpil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies