Tománek sa vracia do Banskej Bystrice

NETKY.SK • 30 Október 2015, 16:32 • 2 min
Tománek sa vracia do Banskej Bystrice

BANSKÁ BYSTRICA - Odchovanec považskobystrického hokeja Roman Tománek si oblečie v tejto sezóne dres Banskej Bystrice. Po neúspešnej anabáze v kazašskom Pavlodare sa 29-ročný útočník vracia späť do slovenskej extraligy. S vedením HC´05 Banská Bystrica sa dohodol na kontrakte do konca aktuálnej sezóny s opciou na ďalší rok.

slovakia

left justify in out

"Pred siedmimi rokmi sme Tománka vytiahli z Považskej Bystrice, aby hral za nás extraligu. Darilo sa mu u nás, ale za známych okolností musel náš klub opustiť. Veríme, že sa poučil z minulosti a nadviaže na dobré výkony, teda bude prínosom pre mužstvo a nebudú s ním žiadne problémy. Sme presvedčení, že si váži šancu, ktorú mu dávame a odplatí nám ju v podobe gólov a dobrých výkonov,“ uviedol pre agentúru SITA prezident HC´05 Banská Bystrica Juraj Koval.


Najproduktívnejší hráč najvyššej slovenskej súťaže v predchádzajúcej sezóne Roman Tománek opustil tím Irtyš Pavlodar vo štvrtok už po pätnástich ligových dueloch, v ktorých zaznamenal iba 1 gól a 3 asistencie. Predchádzajúce súťažné ročníky strávil v Nitre, kde patril medzi najproduktívnejších hráčov a s týmto tímom si vybojoval striebornú a dve bronzové medaily. Celkovo nastrieľal v našej najvyššej súťaži 204 gólov, z toho 82 za Banskú Bystricu, v ktorej pôsobil v sezónach 2008 až 2012. "Veríme, že Roman oživí našu ofenzívu, ktorá bude dávať viac gólov už v najbližších zápasoch. Prostredie dobre pozná, keďže tu hral, takže čakáme od neho predovšetkým góly, ktoré určite nezabudol dávať,“ dodal na margo jeho pôsobenia pod Urpínom riaditeľ HC´05 Banská Bystrica Michal Longauer.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies