Tománek: Ešte že existujú nájazdy, inak by už bolo po sérii

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 08:10 • 2 min
Tománek: Ešte že existujú nájazdy, inak by už bolo po sérii

KOŠICE - Banskobystrickí hokejisti v piatich zápasoch semifinále play-off Tipsport ligy ani raz s favorizovanými Košičanmi neprehrali v riadnom hracom čase ani v predĺžení.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu východniari v sérii hranej na štyri víťazstvá zaostávajú len 2:3 a stále udržiavajú pri živote nádej na obhajobu majstrovského titulu.

 

Po vyrovnaní pol minúty pred koncom tretej tretiny pondelkového súboja v Steel aréne boli hostia spod Urpína v predĺžení veľmi blízko postupu do finále, ale pozahadzovali, čo sa dalo. V nájazdoch potom brankár Melicherčík opäť zdvihol košickú zástavu a vychytal hviezdne trio hostí - Handzuša, Hvilu aj Tománka. A keď domáci Hrnka vzápätí parádnou strelou ponad vyrážačku prekonal Bacashihuu, dal tým povel košickým fanúšikom k čiastkovej oslave a obom tímom na prípravu na zápas číslo 6.

 

"Dobre som sa cítil, veril som si a šiel som do toho. Tréner sa ma pýtal, či dám a ja som vravel, že asi áno. Bolo možné urobiť to tak, ako som sa nachystal. Som rád, že pokračujeme v tejto sérii,“ uviedol Hrnka k svojmu víťazstvu v nájazdovej hre nervov. K partii číslo 5 ako celku ešte poznamenal: "Mohli sme vyhrať aj v riadnom hracom čase, ale vyrovnávajúci gól nás nepoložil a bojovali sme ďalej. Každé víťazstvo prináša pozitívne veci pre psychiku. Dúfam, že aj toto nás nakopne," pokračoval Hrnka. Čo všetko absolvujú Košičania pred stredajším zápasom v Banskej Bystrici? "V utorok si spoločne pozrieme video, zhodnotíme zápas a najmä zregenerujeme, lebo je to naozaj fyzicky náročné. Myslím si, že v stredu to nebude otvorený hokej, ale ak chceme postúpiť, čo chceme, musíme urobiť všetko pre to, aby sme išli ďalej," dodal Hrnka.

 

Hosťujúci kanonier Roman Tománek bol po zápase napriek strelenému gólu očividne rozladený. Prevažovala trpkosť z tesnej prehry. Bystričania boli v predĺžení jasne lepším tímom, pálili šance jednu za druhou, a svoju snahu o druhé finále za dva roky zatiaľ nedotiahli do úspešného konca. "Veľmi sme to chceli vyhrať, ale, bohužiaľ, sa nám to nepodarilo, šťastie sa nám zase otočilo chrbtom. Ešte že existujú tie nájazdy, lebo inak by už bolo po tejto sérii,“ uviedol Tománek. K stredajšiemu zápasu pod Urpínom, ktorý môže byť v sérii posledný, dodal: "Treba sa dať rýchlo do poriadku a urobiť všetko pre to, aby sme to doma rozhodli.“ K pondelkovému súboju v Košiciach sa krátko vrátil aj tréner Bystričanov Vladimír Országh. "Tretia tretina aj predĺženie boli v našej réžii. Boli sme v predĺžení veľmi blízko postupu, ale stále sme rovnako ďaleko. Ideme domov a veríme, že do Košíc sa už vracať nebudeme.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies