Tománek chce pomáhať Pavlodaru gólmi

NETKY.SK • 3 August 2015, 15:13 • 2 min
Tománek chce pomáhať Pavlodaru gólmi

BRATISLAVA - S výnimkou krátkej zastávky v Česku a dvoch juniorských sezónach v zámorskej WHL doteraz pôsobil hokejový topkanonier Roman Tománek iba na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Život je zmena a tesne pred tridsiatkou sa rodák z Banskej Bystrice rozhodol pre Kazachstan a v súčasnosti sa už naplno pripravuje s klubom Irtyš Pavlodar na nový ročník. Kazašský šampión z ostatných troch sezón si tradične rozložil tréningový stan na Slovensku. "V novom klube mi je zatiaľ celkom fajn, počasie na Slovensku je príjemné. Príprava je trochu iná, ale nie je to nič také, na čo by sa nedalo zvyknúť. V klube to robia zatiaľ dobre," poznamenal Roman Tománek po pondelkovom tréningu na vedľajšej ploche Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave.

 

V predchádzajúcich troch sezónach dosiahol za Nitru v základnej časti extraligy 94 presných zásahov, v play-off pridal ďalších 19. V novom pôsobisku od neho očakávajú najmä góly. "Do bránky sa nechystám, takže v klube odo mňa asi čakajú góly. Verím, že sa mi bude dariť, budem zdravý a čo najviac pomôžem tímu," pokračoval Tománek. Tradične v tíme Irtyš Pavlodar pôsobí viacero Slovákov, trénerom je Július Pénzeš. Podľa šikovného ostrostrelca je to veľké plus. "Je super, že nás tam je toľko. Máme tam také domáce zázemie. Môžeme ísť spolu von, navzájom sa navštevovať, alebo si urobíme spoločnú zábavu. Sú tu aj chalani, ktorí v klube boli aj v minulej sezóne a vedia lepšie po rusky. Vieme si teda vzájomne pomôcť," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies