Tomáš Surový zo švédskej Elitserien do lotyšského Dinama Riga

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 13:01 • 2 min
Tomáš Surový zo švédskej Elitserien do lotyšského Dinama Riga

Tomáš Surový zo švédskej Elitserien do lotyšského Dinama Riga

slovakia

left justify in out

Na ročnej zmluve s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy Dinamom Riga sa dohodol slovenský hokejista Tomáš Surový. Spolu s ním sa vedenie tohto lotyšského klubu dohodlo aj s Kanaďanom Markom Hartiganom, ktorý do Rigy prichádza z CSKA Moskva, kde počas uplynulej sezóny v 51 zápasoch nazbieral 22 bodov (8+14).
      Dvadsaťosemročný odchovanec Banskej Bystrice Tomáš Surový pôsobil posledné štyri sezóny na severe Európy vo švédskej Elitserien. Tam postupne vystriedal kluby Lulea, Linköping a  Skelleftea. V tomto tíme odohral v poslednej sezóne 48 zápasov s bilanciou 23 bodov (10+13). "Možnosti Hartigana sú nám dobre známe. Chceli sme ho osloviť už skôr, ale pred rokom prijal ponuku CSKA," vyjadril sa pre Sovetskij sport generálny manažér Dinama Riga Normunds Sejejs. Na adresu slovenského útočníka dodal: "Surový sa predstavil ako strelec gólov v šiestich sezónach v Severnej Amerike v AHL a NHL. Posledné štyri roky hrával vo Švédsku a okrem toho jeho schopnosti sú veľmi dobre známe nášmu trénerovi Šuplerovi."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona