Tom Odell sa v Bratislave predstaví spolu s Tolstoys

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 14:30 • 2 min
Tom Odell sa v Bratislave predstaví spolu s Tolstoys

BRATISLAVA - Predkapelu britskému spevákovi a skladateľovi Tomovi Odellovi, ktorý sa 21. júna predstaví v bratislavskej Hant Aréne, bude robiť slovenská kapela Tolstoys.

slovakia

left justify in out

Päťčlenné zoskupenie sa na blížiaci sa koncert už veľmi teší. "Myslím, že žánrovo a celou tou atmosférou sa naša hudba k sebe veľmi hodí a pre diváka to bude zaujímavá kombinácia," poznamenala speváčka skupiny Ela Tolstová, ktorá sa s Odellom stretla už minulý rok na Grape festivale. "Minulý rok na Grape sme videli Tomov koncert, ja som ho dokonca v ten deň zastavila v backstage, prehodili sme zopár slov, odfotili sa. Je preto pre mňa o to milšie, že sa s ním opäť môžem stretnúť aj osobne, a teraz si s ním už aj zahrať," prezradila mladá interpretka. “Jeho pesničky sú veľmi emotívne a cítiť z nich srdiečko. Nemám napočúvanú celú jeho tvorbu, ale je mi jasné, že hudbu robí veľmi dobre. Moja obľúbená pieseň od neho je určite Heal, občas si ju dokonca pospevujem,” dodala.

Tolstoys získali v roku 2017 Radio_Head Award v kategórii debut roka za album Botanika a tento rok zožali úspech na koncertoch v rámci showcase festivalov Eurosonic Noorderslag a MENT Ljubljana. "Rok 2018 bol pre nás zatiaľ veľmi cestovateľský, boli sme v Holandsku, Slovinsku, Poľsku, všade sme mali plné koncerty, dobrý úspech. Síce sme tam boli pracovne, ale zároveň to boli super výlety, ktoré utužili naše priateľstvo. Na základe týchto showcase festivalov ideme teraz hrať napríklad do klubu A38 v Budapešti, do Česka atď. Postupne sa však už vraciame aj na Slovensko. Bratislava nás v apríli privítala preplneným klubom KC Dunaj, 5. mája sa tešíme do Košíc a pomaly sa pripravujeme aj na letné festivaly," uviedla Tolstová.

Thomas Peter Odell sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2012, keď vydal EP nahrávku Songs From Another Love. Na ňu nadviazal o rok neskôr The Another Love EP a neskôr debutovým albumom Long Way Down, s ktorým dobyl UK Chart. V roku 2016 vydal druhý a zatiaľ posledný album Wrong Crowd, ktorý sa v UK Charte dostal na druhé miesto. Je držiteľom BRITs Critics' Choice Award a Ivor Novello Award.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies