Tom Jones dostane Silver Clef Award za celoživotné dielo

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 15:32 • 2 min
Tom Jones dostane Silver Clef Award za celoživotné dielo

LOS ANGELES - Britský spevák Tom Jones si 4. júla na tohtoročnom odovzdávaní Silver Clef Awards v Londýne prevezme cenu za celoživotné dielo. Ceny udeľuje charitatívna organizácia Nordoff Robbins, ktorá poskytuje hudobnú terapiu deťom aj dospelým s rôznymi problémami.

slovakia

left justify in out

"Dostať cenu za celoživotné dielo je veľká pocta. Videl som na vlastné oči úžasné výsledky hudobnej terapie, ktorú poskytujú títo nadaní a oddaní terapeuti. Je to úžasná a dôležitá organizácia, takže to, že ocenia moju celoživotnú prácu, pre mňa znamená naozaj veľa," uviedol 73-ročný Jones. Silver Clef Awards tento rok dostanú napríklad aj Pharrell Williams (medzinárodná cena), Laura Mvula (najlepší nováčik), Chas & Dave (Icon Award), Paloma Faith (najlepší britský interpret), Gareth Malone (klasická hudba) a Giorgio Moroder (cena za inovatívnosť). 

 

Tom Jones, vlastným menom Thomas John Woodward, začal spievať ako tínedžer na rodinných stretnutiach a svadbách. Keď mal 16 rokov, oženil sa so svojou tehotnou partnerkou zo strednej školy a prerušil štúdium. V roku 1963 sa stal frontmanom skupiny Tommy Scott and the Senators, s ktorou však nezaznamenal úspech. Na sólovú dráhu sa dal po tom, ako ho si jeho talent všimol londýnsky hudobný manažér Gordon Mills. Už jeho druhý singel s názvom It's Not Unusual sa stal medzinárodným hitom. Medzi jeho ďalšie hity patria skladby ako What's New Pussycat?, Delilah, She's a Lady, Sex Bomb či Mama Told Me Not To Come, ktorú nahral so skupinou Stereophonics. Na konte má celkovo 40 štúdiových albumov, pričom zatiaľ posledný s názvom Spirit In The Room vydal v roku 2012. Celosvetovo predal viac než 100 miliónov kópií nahrávok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona