Tom Hiddleston prepožičia hlas postave vo filme Early Man

NETKY.SK • 21 Október 2016, 11:21 • 2 min
Tom Hiddleston prepožičia hlas postave vo filme Early Man

LONDÝN - Anglický herec Tom Hiddleston prepožičia hlas jednej z postavičiek v pripravovanom animovanom filme Early Man, ktorého dej sa bude odohrávať v praveku. Konkrétne pôjde o "smiešne pompézneho" tyrana Lorda Nootha, guvernéra mesta z doby bronzovej, ktorý je rivalom hrdinu z doby kamennej Duga v podaní Eddieho Redmaynea.

slovakia

left justify in out

Réžiu má na starosti Nick Park, ktorý spolu s Petrom Lordom režíroval animovaný film Slepačí úlet (2000). "Tom je obdivuhodný herec a je skvelé, že prostredníctvom jeho úžasného talentu, energie a entuziazmu oživí nášho komického hrdinu," uviedol Park.


Snímka vznikne s podporou anglických filmových štúdií Aardman. "Som fanúšikom Nicka Parka i Aardmanu už od nepamäti a je pre mňa neskutočná česť, že môžem pracovať s Nickom a celým tímom na tomto dobrodružstve," vyjadril sa 35-ročný Hiddleston a dodal, že sa teší aj na prvú spoluprácu so spomínaným Eddiem Redmayneom.


Thomas William Hiddleston je absolventom prestížnej Kráľovskej akadémie dramatických umení. Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 2011 stvárnením spisovateľa Francisa Scotta Fitzgeralda v romantickej komédii Polnoc v Paríži Woodyho Allena, Lokiho v komiksovke Thor a objavil sa aj v historickej dráme Vojnový kôň Stevena Spielberga. Úlohu Lokiho si zopakoval v roku 2012 v snímke Avengers: Pomstitelia a o rok neskôr i v pokračovaní Thora s podtitulom Temný svet. Ako princ Hal a neskôr kráľ Henrich V. sa predstavil v miniseriáli The Hollow Crown (2012). V roku 2013 sa objavil v dráme Prežijú len milenci Jima Jarmuscha a v roku 2015 vo filme Purpurový vrch. Zažiaril tiež na divadelných doskách v titulnej postave Shakespearovho Coriolana.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies