Tom Dumoulin sa stal víťazom kopcovitej 14. etapy pretekov Giro d'Italia

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 17:50 • 2 min
Tom Dumoulin sa stal víťazom kopcovitej 14. etapy pretekov Giro d'Italia

OROPA - Holandský cyklista Tom Dumoulin sa stal víťazom kopcovitej 14. etapy pretekov Giro d'Italia z Castellanie do Oropy dlhej 131 km. Jazdec tímu Sunweb triumfoval o tri sekundy pred Rusom Ilnur Zakarinom a upevnil si post lídra celkového poradia.

slovakia

left justify in out

Tretí skončil so stratou piatich sekúnd Španiel Mikel Landa.

 

Domoulin má pred favorizovaným Kolumbijčanom Nairom Quintanom náskok 2:47 min. Vrchársky špecialista štyri kilometre pred cieľom nasadil k úniku, Dumoulin, Zakarin i Landa ho však včas zachytili. Holanďan mal v závere najviac síl, Quintana skončil piaty so 14-sekundovou stratou.

 

Nemec André Greipel podľa očakávania nenastúpil na štart sobotňajšej etapy. Špičkový šprintér z tímu Lotto-Soudal nechce plytvať silami v náročných horských etapách a už sa bude pripravovať na Tour de France, ktorá štartuje 1. júla. Greipel vyhral na 100. ročníku Gira druhú etapu a jeden deň tak obliekal aj ružový dres lídra celkovej klasifikácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies