Tolokonnikovová z Pussy Riot je už v sibírskej väznici

NETKY.SK • 14 November 2013, 13:31 • 2 min
Tolokonnikovová z Pussy Riot je už v sibírskej väznici

MOSKVA - Ruské väzenské orgány vo štvrtok potvrdili, že Nadežda Tolokonnikovová zo skupiny Pussy Riot sa už nachádza v novom nápravnovýchovnom zariadení na území Krasnojarského kraja v strednej časti Sibíri.

slovakia

left justify in out

Panková hudobníčka odsúdená za politický protest v kostole opustila ešte 22. októbra pracovný tábor v Mordviansku na Urale a rodina o nej odvtedy nemala žiadne informácie. Hovorca väzenskej služby agentúre AFP odmietol prezradiť, kde presne sa Tolokonnikovová nachádza, uviedol však, že údaje zaslali jej advokátovi. Zdravotný stav trestankyne je podľa neho "normálny", pričom nechcel povedať, či je umiestnená v bežnom alebo nemocničnom oddelení väznice.

Ruský ombudsman pre ľudské práva Vladimir Lukin ešte v utorok uviedol, že ho informovali o umiestnení Tolokonnikovovej do nemocničnej časti väznice. Manžel hudobníčky Pjotr Verzilov predtým povedal, že novým miestom jej pobytu je pravdepodobne mesto Nižnij Ingaš v odľahlej časti Sibíri vzdialenej 4200 kilometrov od Moskvy. 

Vo februári 2012 členky Pussy Riot vtrhli do pravoslávnej katedrály v centre Moskvy, kde zaspievali "modlitbu" proti vtedajšiemu premiérovi a dnešnému prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi a jeho spojeniu s ruskou pravoslávnou cirkvou. Všetky tri hudobníčky odsúdili na dva roky väzenia za výtržníctvo. Dvadsaťštyriročnú Tolokonnikovovú a 25-ročnú Mariu Aljochinovú poslali do pracovných táborov, zatiaľ čo 31-ročnú Jekaterinu Samucevičovú súd prepustil na podmienku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies