Tokio nesplní sľub o osemkilometrovom okruhu na olympijských hrách 2020

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 10:54 • 2 min
Tokio nesplní sľub o osemkilometrovom okruhu na olympijských hrách 2020

TOKIO - Guvernér Tokia Joiči Masuzoe nemá pochopenie pre úsilie držať sa v prípravách olympijských hier 2020 pôvodného plánu so športoviskami v okruhu ôsmich kilometrov od dediny pre športovcov.

slovakia

left justify in out

Zdá sa mu to neekonomické. Kompaktnosť podujatia bola jedným z rozhodujúcich faktorov úspechu japonskej kandidatúry. Zdá sa však, že snaha usporiť zvíťazí nad sľubmi. Masuzoe tvrdí, že zmena niektorých dejísk mimo osemkilometrového rádia významne neovplyvní čas presunu medzi športoviskami, ak sa zavedie vhodný dopravný systém. "Olympijské hry musia byť kompaktné aj z pohľadu financovania, nielen na mape," povedal guvernér. 

 

Už na prvom zasadnutí koordinačnej komisie Medzinárodného olympijského výboru (MOV) pre OH 2020 sa hovorilo o relokácii niektorých špecifických dejísk, konkrétne o kanáli pre vodný slalom. "Naša rada znela, aby radšej hľadali inú lokalitu, ak je tu hrozba zásahu do životného prostredia. Navrhli nové miesto na tom istom ostrove relatívne neďaleko, ale v danej fáze sme im odporučili konzultovať záležitosť s medzinárodnou federáciou," povedal v júni viceprezident MOV John Coates. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona