Tokio hlási rekordný nárast infikovaných. V Paríži sa taktiež začína zvyšovať počet nakazených, no aj tak otvárajú nočné kluby

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 16:05 • 2 min
Tokio hlási rekordný nárast infikovaných. V Paríži sa taktiež začína zvyšovať počet nakazených, no aj tak otvárajú nočné kluby

TOKIO/ PARÍŽ - V Paríži v piatok po 16 mesiacoch otvorili nočné tanečné kluby. Na opačnej strane Zeme, v japonskom Tokiu, však zaznamenali 950 nových prípadov infekcie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Paríži v piatok po 16 mesiacoch otvorili nočné tanečné kluby. Mnohí to vnímajú ako posledný krok v procese rušenia obmedzení a znak víťazstva nad vírusom. Nočné kluby patrili k zopár prevádzkam, ktoré boli zatvorené od marca 2020. Návštevníci klubov musia predložiť doklad o plnom zaočkovaní alebo čerstvý negatívny test.

 

img

 

Prečítajte si: Počet nových infekcií v Česku sa za týždeň takmer zdvojnásobil!

 


Delta variant sa v krajine však šíri rýchlejšie ako postupuje očkovanie. Počet infikovaných sa začína opäť zvyšovať. Prezident Emmanuel Macron sa v pondelok plánuje prihovoriť národu v súvislosti s aktuálnou situáciou a možnými obmedzeniami.

 

Zhoršenie v Tokiu

Na opačnej strane Zeme, v japonskom Tokiu, zaznamenali 950 nových prípadov infekcie. Je to najvyšší denný nárast za uplynulé dva mesiace. V piatok evidovali 822 nových potvrdených prípadov nákazy. Aj tam sa začína šíriť delta variant.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Počet infekcií v Holandsku sa prudko zvyšuje. Vláda opäť zavádza opatrenia

Premiér Jošihide Suga vo štvrtok vyhlásil v Tokiu núdzový stav, ktorý začne platiť od pondelka a má zabrániť šíreniu vírusu. Japonci sa snažia zrýchliť očkovanie, no doteraz sa im podarilo plne zaočkovať len 16,8% populácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona