Tokijský maratón budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia

NETKY.SK • 20 Február 2015, 11:30 • 2 min
Tokijský maratón budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia

TOKIO - Organizátori nedeľňajšieho Tokijského maratónu sľubujú všetkým účastníkom, že urobia maximum pre ich bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako islamskí militanti pred niekoľkými týždňami popravili japonského novinára Kendžiho Gota, sa v krajine "vychádzajúceho slnka" znásobili obavy z možných teroristických útokov. V Tokiu by sa na štart maratónu malo postaviť 30.000 vytrvalcov, informovala agentúra AP.

 

Japonská vláda po zabití novinára nariadila zvýšené bezpečnostné opatrenia, napríklad na letiskách, ale aj na japonských veľvyslanectvách a školách v zahraničí. Týkať sa budú aj športových podujatí s medzinárodnou účasťou.

 

"Úzko spolupracujeme s bezpečnostnými zložkami a políciou, aby sme preventívne zabránili možným nepríjemnostiam. Verím, že maratónske preteky prebehnú bez problémov," vyhlásil riaditeľ tokijského maratónu Koji Sakurai.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies