Tokijské klenotníctvo predstavilo vianočný stromček zo 40 kg zlata

NETKY.SK • 23 November 2012, 08:06 • 2 min
Tokijské klenotníctvo predstavilo vianočný stromček zo 40 kg zlata

Tokijské klenotníctvo predstavilo vianočný stromček zo 40 kg zlata - Zaujímavosti Klenotníctvo v centre Tokia predstavilo dnes vianočný stromček vyrobený zo 40 kilogramov zlata, ktorého predajná cena je 350 miliónov jenov (vyše 3,28 milióna eur). Stromček

slovakia

left justify in out

img

Klenotníctvo v centre Tokia predstavilo dnes vianočný stromček vyrobený zo 40 kilogramov zlata, ktorého predajná cena je 350 miliónov jenov (vyše 3,28 milióna eur).

Stromček je 240 centimetrov vysoký, 120 centimetrov široký a zdobia ho stuhy z lístkového zlata a siluety 50 rozprávkových postavičiek Walta Disneyho ako je Mickey Mouse, Popoluška či víla Zvonilka z rozprávky o Petrovi Panovi.

Pre tých, ktorí majú hlbšie do kapsy, ponúklo klenotníctvo zmenšenú verziu vysokú 25 centimetrov a s 20 rozprávkovými postavičkami za "len" dva milióny jenov (takmer 18.800 eur).

Veľký strom zatiaľ nemá kupca, no miniatúra je už predaná, citovala klenotníctvo agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies