Tohtoročný kvetinový koberec v Bruseli bude v znamení afrických motívov

NETKY.SK • 29 Máj 2012, 11:23 • 2 min
Tohtoročný kvetinový koberec v Bruseli bude v znamení afrických motívov

Tohtoročný kvetinový koberec v Bruseli bude v znamení afrických motívov - Kultúra Tohtoročná kvetinová výzdoba na bruselskom Hlavnom námestí bude zostavená v znamení Afriky, uviedol dnes belgický denník L'Avenir. Kvetinový koberec, ktorý mesto pripravuje

slovakia

left justify in out

img

Tohtoročná kvetinová výzdoba na bruselskom Hlavnom námestí bude zostavená v znamení Afriky, uviedol dnes belgický denník L'Avenir. Kvetinový koberec, ktorý mesto pripravuje raz za dva roky, bude hlavným turistickým magnetom v období od 15. do 19. augusta.
      Tohoročná mnohofarebná kvetinová výzdoba bude zostavená z okolo 750.000 begónií, ktoré sformujú do obrazcov na motívy pochádzajúce z Etiópie, Nigérie, Botswany, Konga, Kamerunu a ďalších afrických štátov, uviedli organizátori podujatia pre belgický denník.
      L'Avenir pripomenul, že pohľadnice s kvetinovým kobercom na centrálnom námestí sú najpredávanejšími bruselskými pohľadnicami a mesto nechce ani tohto roku zaostať za doterajšou tradíciou.
      Tohtoročný kvetinový koberec z begónií bude pohľadom na zebry, kosoštvorce, arabesky a tematické útržky pripomínajúce tradičné výtvarné tradície afrických kmeňov.  
      Podľa slov administrátorky spoločnosti Tapis de Fleurs (Kvetinový koberec) Annete Katzovej pre usporiadateľov tejto netradičnej výzdoby je vždy najväčším nepriateľom čas. Čas fyzický aj ten meteorologický, lebo ak prší, krása kvetinovej výzdoby až tak nevynikne.
      Tri dni trvajú iba kresliace prípravy, keď sa na námestí narysujú čiary obrazcov s ich farebným spresnením. Deň pred oficiálnym sprístupnením kvetinovej výzdoby pre turistov na námestie prichádzajú kamióny s kvetmi. Okolo sto pomocníkov má k dispozícii čas od 11.00 h do 19.00 h večer, aby kvety usadili na presne vymedzené pozície.
      Internetová stránka www.flowercarpet.be má každý druhý rok v auguste vyše dva milióny návštev, uviedla Katzová a potvrdila, že po 25 rokoch, odkedy Brusel začal s kvetinovou výzdobou centrálneho námestia sa toto podujatie stalo jednou z najznámejších bruselských tradícií, ktoré vždy pritiahne státisíce návštevníkov.
      Najkrajší výhľad na kvetinový koberec je z balkóna Mestskej radnice, od 9.00 h do 23.00 h, čo turistov vyjde na päť eur. Deti do 12 rokov majú vstup zdarma.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies