Tohtoročný deficit rozpočtu bude pod 3 percentá, garantuje Fico

NETKY.SK • 30 November 2013, 14:05 • 2 min
Tohtoročný deficit rozpočtu bude pod 3 percentá, garantuje Fico

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico garantuje, že tohtoročný deficit, ako aj deficit rozpočtu v roku 2014, budú pod troma percentami.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády Robert Fico garantuje, že tohtoročný deficit, ako aj deficit rozpočtu v roku 2014, budú pod troma percentami. Povedal to dnes v relácii Sobotné dialógy Slovenského rozhlasu. Podľa jeho slov prichádza obdobie, keď Slovensko splní svoj záväzok a dodrží ciele, ktoré si v rozpočte dalo. "Snažíme sa zdroje, ktoré vzniknú, poskytovať ľuďom," poznamenal. Garantovaný deficit vláda podľa Fica dosiahne lepším výberom z daní ako aj veľkými úsporami v rámci reformy ESO. "Máme aj dodatočné zdroje zo súboja proti daňovým podvodom," doplnil. Zároveň povedal, že tak, ako v tomto roku, dosiahne Slovensko rozpočtový deficit pod tri percentá aj v roku 2014, čo znamená, že budú môcť pokračovať napríklad aj v sociálnych opatreniach. Reforma ESO podľa jeho slov už v tomto roku priniesla čísla, ktoré boli vopred avizované. "Počítame s tým, že budúci rok bude aj hospodársky rast vyšší, jeden z najvyšších v eurozóne, čo môže tiež pomáhať v boji proti nezamestnanosti," poznamenal s tým, že vláda je veľmi konštruktívne naladená.

V prípade znižovania cien energií v budúcom roku Robert Fico konštatoval, že vláda dodržala sľub v prípade domácností. "Nebude sa jednak zvyšovať cena plynu, no tiež vítam zníženie cien elektriny pre domácnosti," povedal v Sobotných dialógoch. Ficova vláda chráni podľa neho ľudí pred zvyšovaním cien energií, pretože doba nie je ľahká. Ako povedal, držíme pod tlakom ceny energií, ktoré sú pre ľudí jedným z najvýznamnejších faktorov. "Urobili sme to, čo sme sľúbili. Musíme slovenskú spoločnosť chrániť pred bezdôvodným zvyšovaním cien energií," doplnil a dodal, že takéto rozhodnutia prakticky plošne chránia slovenskú verejnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona