Tohtoročnú Tour de France bude pre obavy z terorizmu sprevádzať 23-tisíc policajtov

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 14:06 • 2 min
Tohtoročnú Tour de France bude pre obavy z terorizmu sprevádzať 23-tisíc policajtov

PARÍŽ - Nad bezpečnosťou pelotónu tohtoročných cyklistických pretekov Tour de France (2. - 24. júla) bude bdieť 23-tisíc policajtov vrátane príslušníkov špeciálnych zásahových jednotiek.

slovakia

left justify in out

Nadštandardné bezpečnostné opatrenia súvisia s obavami z opakovania útokov, aké v novembri minulého roku zachvátili Paríž a vyžiadali si 130 obetí na ľudských životoch. Francúzsky parlament preto už minulý týždeň opätovne predĺžil výnimočný stav až do záveru júla, aby mimoriadny režim termínovo zastrešil aj dve veľké športové podujatia v krajine - futbalové majstrovstvá Európy (10. júna - 10. júla) a práve Tour de France.


Rozsah policajnej mobilizácie vyčíslil minister vnútra Bernard Cazeneuve po utorkovom stretnutí s riaditeľom pretekov Christianom Prudhommom. Najslávnejšie etapové preteky planéty sú z bezpečnostného hľadiska veľkou výzvou. Pelotón je neustále v pohybe a najmä v horských stúpaniach sa teší záujmu množstva fanúšikov, ktorí neraz prichádzajú do bezprostredného kontaktu s jazdcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona