Tohtoročnú Pohodu odštartuje Puding pani Elvisovej

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 20:51 • 2 min
Tohtoročnú Pohodu odštartuje Puding pani Elvisovej

Tohtoročnú Pohodu odštartuje Puding pani Elvisovej - Kultúra Organizátori 16. ročníka festivalu Pohoda zverejnili program podujatia.

slovakia

left justify in out

img

Organizátori 16. ročníka festivalu Pohoda zverejnili program podujatia. Festival odštartuje vo štvrtok 5. júla koncertom slovenskej formácie Puding pani Elvisovej (PPE), ktorá sa po 20:00 predstaví na pódiu Dome. Počas úvodného večera a noci sa na trenčianskom letisku predstaví aj česká skupina The Plastic People of the Universe, Američan Lou Reed, ďalej The Asteroids Galaxy Tour a Caribou. V Bažant kinematografe uvedú hudobný dokument o vlaňajšej Pohode v réžii Marcela Nevína a tiež snímky Občan Havel přikuluje (2009) režisérskej dvojice Jana a Adama Novákovcov a Polnoc v Paríži (2011) Woodyho Allena.

V nasledujúcich dvoch dňoch si návštevníci budú môcť vychutnať vystúpenia takých interpretov ako Elbow, Kasabian, Bat for Lashes, Aloe Blacc, The Horrors, The Kooks, Yann Tiersen, Public Enemy, White Lies, Anna Calvi, Two Door Cinema Club, Emika, Orbital, Chase & Status, I Blame Coco, Dry the River, Guillemots, Emilíana Torrini, Warpaint, JuJu, Jamaican Legends, Villagers, Givers, Submotion Orchestra, Zapaska alebo Portico Quartet. Z českých a slovenských interpretov to budú napríklad Bonus, Čad, Iva Bittová a Čikori, Slobodná Európa, Longital, Banda, Karpatské Chrbáty a Michael Kocáb, Floex alebo Talkshow. Na Pohode opäť nebude chýbať ani klasika. Na letisku v Trenčíne vystúpi Symfonický orchester Slovenského rozhlasu so speváckym zborom Lúčnica, Figura Ensemble, Budapest Saxophone Quartet, Quasars Ensemble so sólistkou Evou Šuškovou a špeciálny projekt predstaví trojica Silvester Lavrík, Boris Lenko a Jozef Lupták. V diskusiách sa predstavia Emília Vášáryová, Táňa Pauhofová, Dušan Vančo, Michal Handzuš alebo Miroslav Šatan. V literárnom klube sa budú prezentovať Bene, Monika Kompaníková, Mária Modrovich, Agda Bavi Pain, Balla, Verona Šikulová, Ivan Štrpka, Tomáš Ulej, Václav Kostelanski, Marek Vadas alebo Daniel Hevier.

Permanentka stojí v súčasnosti 85 eur, na mieste bude stáť 99 eur. V predpredaji sú v ponuke aj lístky pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S, parkovanie pre osobné automobily i karavany. Kapacita podujatia zostáva obmedzená na 30-tisíc ľudí v areáli, v predpredaji zostáva necelých 5-tisíc vstupeniek. V prípade, že sa lístky vypredajú v predstihu, ako tomu bolo minulý rok, na bránach sa už nebudú dať kúpiť žiadne vstupenky, ani pre držiteľov preukazov ZŤP a ZŤP-S.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies